Strupekreft:

Den døde lærerens siste ord: - Ikke la ubetydelige ting stresse deg

32-åringen Ashley Ann Kuzma skrev sin egen nekrolog.

KREFT: Den 32 år gamle læreren Ashley Ann Kuzma fra Pennsylvania gikk bort 22. september som følge av strupekreft. FOTO: Skjermdump Facebook
KREFT: Den 32 år gamle læreren Ashley Ann Kuzma fra Pennsylvania gikk bort 22. september som følge av strupekreft. FOTO: Skjermdump Facebook Vis mer
Publisert

Etter å ha kjempet en tøff kamp i to år, som følge av strupekreft, gikk den 32 år gamle læreren Ashley Ann Kuzma fra Pennsylvania bort i slutten av september.

Hun ønsket å skrive sin egen nekrolog, og den ble publisert 11 dager etter dødsfallet. I nekrologen skriver hun at hun er takknemlig for det livet hun har levd, og at hun håper at folk kan innse at man ikke må stresse over de små, ubetydelige tingene - men heller omfavne det ene livet man har.

«Når du opplever tilbakevendende strupekreft, godtar du ikke nei som svar, og du har god tid til å tenke over døden. Det som har vært positivt har vært at jeg ikke lenger har vært nødt til å bekymre meg for pensjonisttilværelsen, å betale ned på studielånet eller frykten for å få hudkreft. En av de andre positive tingene med tilbakevendende strupekreft er at det har lært meg å ikke bekymre meg for de ubetydelige tingene lenger, og bare nyte folk og steder. Etter tre tilbakefall fikk kroppen min nok søndag 22. september 2019.».

Gjør det som er viktig for deg

Ashley fortsetter nekrologen med å fortelle om alle de gode stundene hun har hatt i sitt 32 år lange liv - på båten til faren mens hun har sett på solnedgangen, når hun har ligget i sofaen og sett på TV-serier som Grey's Anatomy og Friends, eller de gangene hun har vært ute og reist. Et av målene hennes var å besøke konsentrasjonsleiren Auschwitz i Polen, og dette ønsket fikk hun oppfylt under studietiden i London.

32-åringen fikk kreftdiagnosen for første gang sommeren 2017, etter at hun hadde opplevd kroniske smerter i halsen som gjorde stemmen hennes hes. I løpet av to år skulle hun gjennomgå over 29 strålebehandlinger.

«Etter at jeg fant ut at kreften hadde kommet tilbake for fjerde gang dro jeg til Mexico og Chichén Itzá. Jeg er ekstremt takknemlig for livet jeg har levd. Jeg har vært heldig å ha en fantastisk familie, støttende venner, en stabil og meningsfull jobb og et hus jeg har kunnet kalle mitt eget. Mitt ønske er at dere skal slutte å la ubetydelige situasjoner stresse dere. Gjør det som er viktig for deg. Slapp av og nyt menneskene rundt deg. Hva er det du verdsetter i livet ditt? For til syvende og sist er det akkurat det som er av betydning.».

I stedet for at familie og venner skulle markere hennes bortgang med minnesamvær etter begravelsen, ønsket Ashley at de skulle feire livet hennes med en fest. Denne markeringen blir avholdt søndag 13. oktober - tre uker etter at Ashley gikk bort.

«Siden minnestunder er trist for alle, har jeg bedt familien min om å arrangere en sammenkomst for å feire livet mitt», avslutter hun nekrologen med.

Ashley Ann Kuzma var lærer ved en videregående skole i Pennsylvania.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer