Sanna Marin

Den finske statsministeren får massiv støtte i sosiale medier

- Jeg kommer ikke til å endre måten jeg oppfører meg på.

I HARDT VÆR: Sanna Marin har fått mye kritikk etter en video som viser at hun er på fest med venner ble lekket. Nå får hun massiv støtte fra kvinner og menn internasjonalt som mener hun ikke har gjort noe galt. FOTO: NTB
I HARDT VÆR: Sanna Marin har fått mye kritikk etter en video som viser at hun er på fest med venner ble lekket. Nå får hun massiv støtte fra kvinner og menn internasjonalt som mener hun ikke har gjort noe galt. FOTO: NTB Vis mer
Publisert

Den finske statsministeren Sanna Marin (36) har vært i hardt vær den siste uken etter at flere private filmer der hun danser og synger i godt lag ble delt i sosiale medier.

Kritikken har haglet – særlig fra opposisjonen – og har i hovedsak gått ut på at oppførselen er «upassende» for en statsminister. Folk har kritisert henne og hennes lederrolle.

I en kommentar til TV 2 tidligere denne uken uttalte statsminister Jonas Gahr Støre at kritikken er urimelig og at han unner sin finske kollega å ta seg en fest.

Ble testet for narkotika

Det startet med en voldsom kritikk mot statsministerens dansing og synging med det som etter alt å dømme er gode venner. I etterkant har hun også blitt anklaget for å være ruset i videoene. Fredag holdt statsministeren en pressekonferanse der hun fortalte at hun ville ta en narkotikatest.

I går, mandag, ble det bekreftet at hun ikke var påvirket av narkotiske stoffer da testen viste negativt resultat. Hun har ved flere anledninger møtt pressen for å svare på spørsmål om videoene.

Viser solidaritet

Den finske statsministeren får nå massiv støtte i sosiale medier. Emneknaggen #imwithsanna går nå viralt, hvor kvinner både i og utenfor Finland har delt dansevideoer i solidaritet med Marin.

«Sanna» trender på Twitter i skrivende stund.

Flere mener at videoene viser at hun er en helt vanlig 36-åring som også kan det å nyte livet, og at det ikke er noe galt i det.

En California-basert twitterbruker skriver humoristisk at han skulle ønske deres største politiske skandale også gikk ut på at «vår unge, kvinnelige leder er en normal person som liker å synge og danse med vennene sine».

36-åringen er for øvrig Finlands yngste statsminister gjennom tidene.

– Jeg representerer den yngre generasjonen. Når det kommer til videoene viser det at jeg er en person, en ekte person, selv om jeg er statsminister. Jeg kommer ikke til å endre måten jeg oppfører meg på, uttalte hun nylig på en pressekonferanse.

Hun legger til at hun selvfølgelig må være forsiktig med hva hun sier ettersom hun er statsminister og representerer Finland som nasjon.

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer