Kjersti Munkejord Lamb

- Den kommer når jeg har vært sliten og gått på akkord med meg selv

Mange kjenner kunsten hennes, men veien dit har ikke vært enkel. - Jeg kunne ikke forestille meg at jeg skulle oppleve to samlivsbrudd, få kreft eller slite med panikkangst.

KJERSTI MUNKEJORD LAMB: Mange kjenner kunsten hennes, men bak ligger det hardt arbeid. - Jeg finner roen når jeg hekler. Da får jeg ryddet i tankene, sier Kjersti. Foto: Eva Kylland
KJERSTI MUNKEJORD LAMB: Mange kjenner kunsten hennes, men bak ligger det hardt arbeid. - Jeg finner roen når jeg hekler. Da får jeg ryddet i tankene, sier Kjersti. Foto: Eva Kylland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vinterhimmelen henger tung og blygrå over Sørlandet. Men i Kjerstis hus lyser det varmgult fra kjøkkenvinduene, og der står hun og Frida på trappen. Kjersti vinker, Frida logrer. Kjersti vet noe om hvordan gjøre det beste ut av dagene. Hun har kjent såpass mye på mørket at hun vet å verdsette lyset. Det merkes idet du kommer inn; varmen fra peisen, lukten av kaffe og sjokolade, velvære som går rett i sjelen. Eller i skuldrene. For de synker i takt med at vi synker ned i lenestolen med hageutsikt. Kjersti, med mastergrad i strikking, skjenker kaffe. Leter etter fyrstikkene for å tenne lys og sier:

– Livet blir sjelden som vi har tenkt. Jeg kunne ikke forestille meg at jeg skulle oppleve to samlivsbrudd. Få kreft. Miste mamma altfor tidlig. Slite med panikkangst. I ettertid ser jeg at det gir mening å skape noe som kan berøre andre. Forvandle det vonde til noe annet. Men det er hardt arbeid, sier hun tankefullt over det mer enn 300 år gamle spisebordet.

– Heldigvis var ikke kreften så alvorlig som legene trodde. Jeg fikk en klump på nesen som de mente var alvorlig og som de fryktet kunne ha spredd seg. Jeg fikk telefon fra sykehuset om at jeg måtte opereres dagen etter. En uke senere fant de ut at kreften var en «snill type», og jeg slapp med operasjon og oppfølging i noen år. Jeg har vært heldig, men det var tøft mens det sto på.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer