Staycation

Den nye ferietrenden - som er billigere og mer avslappende enn vanlig ferie!

Staycation kalles det.

STAYCATION: Man må ikke reise jorden rundt eller dra innom alle Skandinavias fornøyelsesparker for å få en fin ferie. Foto: Shutterstock / MJTH
STAYCATION: Man må ikke reise jorden rundt eller dra innom alle Skandinavias fornøyelsesparker for å få en fin ferie. Foto: Shutterstock / MJTH Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Åååh, som vi lengter etter ferie! God tid og lange samtaler, alt vi ikke har tid til i hverdagen. Ingen kjefting og krangling, langsomme frokoster. Komme hjem uthvilt og full av inspirasjon. I år skal det bli sånn.

Ikke som i fjor, da vi strengt tatt hadde trengt en ferie for å hente oss inn etter ferien. For været ble jo ikke akkurat som bestilt, Syden er jaggu varmt midt på sommeren! Så du endte med å ligge inne som et slakt med brennhete barnekropper midt på dagen.

Eventuelt tilbringe all tid på stranden i Danmark iført regntøy. For ikke å snakke om selve reisen. Og pakkingen. Som ble ditt ansvar, i år igjen. Når jeg tenker meg om, kan ferie være ganske slitsomt, ikke minst for mor.

LES OGSÅ: Slik får du billig luksusferie!

Det er på tide å stoppe opp og innse at ferie er en tilstand, ikke en destinasjon. Og hiver du deg på hjemmeferiebølgen, er du langt fra alene, derimot blir du del av en stor internasjonal trend. Staycation, kalles det. Ingen planer er den beste planen du kan ha i en travel hverdag.

Det eneste vi mangler, er tid, og derfor virker det for noen som tidssløsing å bruke lang tid på å pakke og reise for å oppnå avslapping, når man i stedet kan starte med det samme hjemme.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer