Kultur

Den nye Prince

Prince er tilbake. Han heter Van Hunt.

Den nye Prince
Publisert
Sist oppdatert

Van Hunt: On the Jungle Floor

 • Emi Music (2006)

 • Sjanger: Soul

  Karakter: kkkkkk

  Jeg har forelsket meg. I en låt. Låta heter Daredevil, baby og er noe av det beste jeg har hørt på årevis. Det er en sånn sang som får sterke kvinner til å gråte og vakre menn til å selge sjela si for å forsikre seg om at de får høre den igjen. Daredevil, baby er en låt du bare høre, minst ti ganger i døgnet, høyt, med åpne stuevinduer og gardiner som flagrer i sommervinden.Mannen bak mesterverket heter Van Hunt, og jeg våger å påstå at han er den nye Prince.De siste årene har vi sett at god, gammeldags soul har fått noe av en renessanse. Artister som John Legend, D'Angelo og Anthony Hamilton er bare tre av flere som har båret arven etter Marvin Gaye, Bill Withers og Curtis Mayfield videre. Van Hunt byr på moderne R&B, men ikke av den i overkant glatte sorten man ofte forbinder med sjangeren - nei, her er det sjel, intensitet og en akkurat passe stor dose funk og fine basslinjer. Stemmen er et kapittel for seg; luftig, myk som silke, men med en liten anelse rasp. Særdeles innsmigrende og full av følelser.På Van Hunts album nummer to, On the Jungle Floor, er det lett å høre ekkoet av et av hans store forbilder, Prince. Den lille popguden svever over platen som en lilla gudfar, og for oss som elsker Prince er det deilig at noen står klare til å føre stafettpinnen videre nå som Prince selv begynner å slite litt med menisken. Van Hunt fikk gode kritikker for den selvtitulerte debuten, og jeg tipper oppfølgeren vil ta ham til nye høyder popularitetsmessig. Plata er breddfull av smooth, smektende vellyd, og multitalentet - Van Hunt skriver og arrangerer låter og spiller de fleste instrumentene selv - overbeviser på spor etter spor. I forhold til debuten er årets utgivelse noe tyngre og tøffere, det er tettere mellom gitarriffene, og et par av sangene har en litt for høy Lenny Kravitz-faktor til at vi blir sjarmert helt i senk. Men det er nære på at Van Hunt sikrer seg toppkarakter og klassikerstempel. På mange måter kunne On the Jungle Floor vært utgitt på 70-tallet - Van Hunts forførende soul er av det tidløse slaget.

 • Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer