Kreft

- Den store skrekken er at kreften kommer tilbake

Ingrid vant over kreften, men tiden etter har vært hard. Hun sliter med å komme tilbake i full jobb, noe hun må dersom hun skal klare å forsørge sine tre barn.

VANT OVER KREFTEN: Ingrid vant over kreften, men tiden etter har vært hard. Foto: Privat
VANT OVER KREFTEN: Ingrid vant over kreften, men tiden etter har vært hard. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ingrid Kristensen (47) var en frisk og aktiv trebarnsmor, som likte å gå lange turer med hunden. Men plutselig merket hun at hun stadig måtte stoppe opp for å tisse. Hun klarte ikke å holde seg, og rakk ikke hjem slik hun vanligvis gjorde.

– Jeg trodde at det var en form for urinveisinfeksjon, så jeg fikk antibiotika av legen. Da dette ikke hjalp, ble jeg sendt videre til gynekolog på sykehuset.

Det viste seg at Ingrid hadde noe helt annet enn en urinveisinfeksjon: Hun hadde eggstokkreft. (Psst: - Legen sa jeg hadde symptomer på eggstokkreft) 

Etter flere undersøkelser oppdaget legen at hun hadde egglederkreft med spredning til eggstokker og 15 lymfeknuter, stadium tre.

– Eggstokk- og egglederkreft er blant kreftformene det er vanskeligst å oppdage, da det gir lite eller ingen symptomer, og det kun ses ved å ta ultralyd. Jeg hadde en svulst på ni og fem centimeter før jeg merket noe. For mange kan det da være for sent.

1. april i fjor ble Ingrid operert på Radiumhospitalet. Det var en stor operasjon, hvor både livmor, eggstokker, eggledere og 26 lymfeknuter ble fjernet. Deretter fikk hun seks kurer med cellegift.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer