Drikke

Den store sommerdrink-guiden

Tørst i sommervarmen? Les dette, så sparer du både kalorier og kuppelhode.

Den store sommerdrink-guiden
Publisert
Sist oppdatert
Det er høysesong for lekre, fargerike drinker, men dersom du er opptatt av å holde linjene kan det være lurt å gjøre litt research før du møter jentene etter jobb. Her har vi rangert sommerfavorittene på en sunnhetsskala, fra 1-6, fra minst til mest kaloririk.

1. Daiquiri

En frossen strawberry daiquiri, som er laget av jordbærbrennevin, rom, lime juice, sukker og jordbær, inneholder ca. 220 kalorier. Jo mer ferdigfabrikkerte ingredienser som puttes i drinken, jo usunnere blir den. Grunnen til det, er blant annet at både fruktjuicen og alkoholen inneholder sukker, så det blir som å doble sukkerinnholdet, ifølge Jackie Warner, personlig trener og gründer av nettsiden Work Out.

2. Mojito

Den klassiske mojitoen, en blanding av limejuice, sukker, mynteblader, rom og soda kan fort inneholde opptil 242 kalorier, ifølge cookinglight.com. Rom inneholder litt flere kalorier enn det meste av annet brennevin, så ekspertrådet er å gå for en sukkerfri mojito, som visstnok skal være «overraskende godt». Du får også mindre vondt i hodet dagen derpå hvis du dropper sukkeret.

3. Mint Julep

Kombinasjonen av bourbon og mynte- og sukkersirup kan sette dietten din tilbake. Et glass frossen Mint Julep inneholder ca. 472 kalorier, ifølge allrecipes.com.

4. Piña Colada

Elsker du piña colada, husk at romen, ananasjuicen og kremen kan komme opp i 650 kalorier. Bruker du i stedet benytte fersk knust ananas, fettfri iskrem, eller lightversjonen av kokosmelk, sukkerfri sirup og et søtninsmiddel i stedet for sukker, blir drinken mye sunnere, selv om den kanskje blir litt mindre morsom.

5. Mudslide

En frossen Mudslide, laget av vodka, Kahlua-brennevin, Bailey’s Irish Cream og vaniljeis smaker som en milkshake med alkohol og er nesten like usunn. Den kan fort inneholde 820 kalorier, ifølge drinkmixer.com.

6. Margarita

Tequila-tilhengere blir kanskje ikke så glade for å høre dette, men margaritaen er trolig sommerens mest usunne drink. Hvis du blander en ferdig margarita-miks med tequila, og heller den i et saltstrødd glass, da kan det koste deg 850 kalorier. - Da foretrekker jeg heller et stort stykke ostekake, sier Jackie Warner til Newsweek. Flere margarita-oppskrifter finner du her. Men det er likevel håp for tørste partyløver. Velg lavkalorivarianter, som en vodka mojito, og reduser mengden fruktjuice og brus som blandevann, med mindre du velger light-varianer. Tenk også andre alternativer til coctailen, som rosévin, som kun inneholder 105 kalorier. Og ekspertens egen favorittdrink er, kanskje ikke så overraskende en vodka on the rocks. Den inneholder kun 115 kalorier.LES OGSÅ:
 • Derfor blir du ikke slank
 • Ukeplan for et sunnere liv
 • Sunnhetsleksikonet
 • Dette bør du spise
 • Her er maten du bør styre unna
 • Alltid mett - like lett
 • Her er kostholdsfellene
 • Smarte valg som gjør deg slankere
 • 50 kalori-killere
 • Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer