Espen Rostrup Nakstad

- Den største overgangen var å plutselig ikke være tvilling lenger

Assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad snakker ut om tapet av tvillingbroren Anders i ny podkast.

DØDSFALL: I resepsjonen hos Norsk Luftambulanse på Lørenskog ble det satt opp kondolanseprotokoll og minnebord for den 52 år gamle flygeren Bjørn Nergård og den 38 år gamle legen Anders Rostrup Nakstad, som omkom i helikopterulykken ved Sollihøgda i januar 2014. FOTO: Cornelius Poppe / NTB
DØDSFALL: I resepsjonen hos Norsk Luftambulanse på Lørenskog ble det satt opp kondolanseprotokoll og minnebord for den 52 år gamle flygeren Bjørn Nergård og den 38 år gamle legen Anders Rostrup Nakstad, som omkom i helikopterulykken ved Sollihøgda i januar 2014. FOTO: Cornelius Poppe / NTB Vis mer
Publisert

En ny episode av den populære podkasten Sorgens kapittel er ute, og denne gangen er det assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad (45) som programleder Karen Marie Berg (41) har hatt en nær og åpen samtale med.

I podkasten tar hun for seg kjente profiler, og deres nære sorg.

Tidligere har hun snakket med Nils-Ingar Aadne, som mistet langrenns-kjæresten Ida Eide etter hjertestans, Mesternes mester-programleder Dag Erik Pedersen, som mistet sønnen Simen i selvmord og miljøforkjemper Nina Jensen, som ble enke etter at ektemannen Nicolai ble alvorlig syk.

I januar 2014 mistet Espen Rostrup Nakstad tvillingbroren Anders, etter en helikopterulykke ved Sollihøgda. Han var lege, og var på vei til et ulykkessted sammen med flygeren Bjørn Nergård da den fatale ulykken inntraff.

Begge døde på stedet. Anestesilege Anders ble 38 år.

- Den største overgangen for meg, var å plutselig ikke være tvilling lenger. Ikke ha den personen du kan snakke med nesten hver dag. Ikke ha speilingspunktet, og en man kan få en bekreftelse på eller av om ting. Det ble en veldig annen livssituasjon. Jeg tror faktisk at det nesten tok meg fem år å bli mer eller mindre vant til ikke å være tvilling lenger, sier Nakstad i podkasten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer