Matthew Perry

Den triste grunnen til at Matthew Perry ble morsom

– Alt jeg ville var at hun skulle snu seg og se på meg og være med meg.

MATTHEW PERRY: At avdøde Matthew utviklet et komisk talent, hadde bunn i helt spesielle forhold. FOTO: NTB

MATTHEW PERRY: At avdøde Matthew utviklet et komisk talent, hadde bunn i helt spesielle forhold. FOTO: NTB

Vis mer
Publisert

Høsten 2023 kom nyheten om at komiker og skuespiller Matthew Perry var død. For de alle fleste var han kjent som den smått sarkastiske og hjertevarme Chandler Bing i TV-serien «Friends», hvor han spilte sammen med Jennifer Aniston, David Schwimmer, Matt LeBlanc, Lisa Kudrow og Courteney Cox.

Perry ble funnet død i et boblebad i sitt hjem i Los Angeles, og fans og kjendiser har siden delt sine kondolanser og sin sorg på sosiale medier. Mange har også valfartet til det såkalte «Friends-huset» i New York for å minnes stjernen.

Matthew Perry var åpen om sine rusproblemer, noe han også gikk i dybden på i selvbiografien «Friends, Lovers, and the Big Terrible Thing». I forbindelse med bokturneen i 2022 gjorde Perry flere intervjuer, et av dem med journalist Lulu Garcia-Navarro fra New York Times.

Under intervjuet fikk publikum høre om Matthews kamp mot rus gjennom mange år, men også om hvordan han opplevde å vokse. opp i skyggen av to fremgangsrike foreldre, og hvordan det formet ham.

Faren fotomodell

Matthews far John Bennett Perry var skuespiller og fotomodell, og reklamerte blant annet for etterbarberingsvannet «Old Spice». Moren Suzanne Perry begynte å jobbe som pressesekretær for tidligere president Pierre Trudeau i Canada, og ble senere nasjonal nyhetsanker.

Foreldrene skilte seg mens Matthew fortsatt var en smårolling, og Matthew ble boende hos moren i Ottawa. Matthew hevdet i selvbiografen at han ble sendt alene med fly til Los Angeles fra han var fem år for å besøke faren, og beskrev hvordan han fant trøst i lysene fra byen som nærmet seg, fordi de minnet ham på at han snart var hos en forelder.

I bokintervjuet med Navarro hevdet Matthew at konkrete hendelser fra barndommen medvirket til at han utviklet et komisk talent:

«Jeg ble morsom som et resultat av at jeg ikke fikk nok oppmerksomhet fra moren min» sa Perry ifølge The GW Hatchet, studentavisen ved George Washington University.

Også i selvbiografien fortalte Perry om hvordan han opplevde å være nøkkelbarn, med en mor som alltid måtte være tilgjengelig for selveste presidenten, skriver Today

«Om jeg ville ha litt oppmerksomhet, måtte jeg konkurrere med de pågående bekymringene i et større vestlig demokrati og dets karismatiske leder».

Humor ga morens oppmerksomhet

Under bokintervjuet skal Perry ifølge The GW Hatchet ha utdypet lengselen etter mer tid med moren:

«Når jeg fikk henne til å le – fortalte vitser eller lot som jeg falt, eller noe annet morsomt – var hun til stede og lo», sa Perry, og utdypet at humor fikk henne til å slappe av.

Ifølge Canada's City News skriver Matthew i selvbiografien med varme og kjærlighet om moren, spesielt den gang han og moren hadde filmkveld hjemme, og så filmen «Annie Hall»:

«Det er mitt absolutt beste barndomsminne, å sitte å se filmen sammen med mamma».

Han la til:

«Men så ringte statsministeren, og jeg var i ferd med å miste mamma igjen».

Under et bokbad med Tom Power fortalte Matthew Perry om en gang da han som liten var med moren på jobb. Da hun gikk inn i spotlighten i en ballsal, fulgte han henne hakk i hæl:

«Alt jeg ville var at hun skulle snu seg og se på meg og være med meg. Og det gjorde hun ikke».

Perry utdypet at han ikke klandret moren for hvordan han reagerte. Hun gjorde tross alt bare jobben sin, og ikke noe galt:

«Men det er noe jeg husker fra jeg var liten og som gjorde vondt».

Gift på nytt

Matthew Perrys foreldre giftet seg begge om igjen, og fikk barn på hver sin kant. Da Matthew var i 15 år flyttet han til Los Angeles for å bo med faren, og begynte å jobbe for en skuespillerkarriere selv. I et intervju med New York Times i 2022 sa Matthew Perry:

«Jeg ville så veldig gjerne bli berømt. Du vil ha oppmerksomheten, du vil ha pengene og du vil ha det beste bordet på restaurant».

Etter at han flyttet, hadde Matthew fortsatt godt kontakt med moren og stefaren Keith Morrison i Canada. Ifølge Insider beskrev Matthew i sine memoarer faren som «min helt», og moren som «nydelig», og den som holdt familien sammen.

Under et intervju med Diane Sawyer i 2022, snakket Matthew med stor takknemlighet om hvordan foreldrene støttet ham under hans årelange avhengighet av alkohol og piller. Da han i 2018 var innlagt på sykehuset med sprukken tarm, besøkte begge foreldrene ham, samtidig.

«Begge sto ved foten av sengen, og jeg tenkte 'Wow, jeg må virkelig være syk, for at dette skal skje».

Etter Matthew Perrys død uttrykte familien sin sorg i en melding:

«Vi er knust av det tragiske tapet av vår elskede sønn og bror. Matthew brakte så mye glede inn i verden, både som skuespiller og som venn. Dere betydde alle så mye for ham og vi setter pris på den enorme bølgen av kjærlighet».

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer