Sjelden sykdom:

Denis (4) må få medisiner 11 ganger i døgnet, hver dag

Denis har en ekstremt sjelden sykdom, som påvirker hele kroppen: - Noen ganger hyler han av smerter fra han legger seg på kvelden, til det er morgen igjen, sier mamma Maria.

LEVER MED EN SJELDEN SYKDOM: Denis (4) har cystinose. Han må få medisiner 11 ganger om dagen, hver eneste dag. FOTO: Ida Bergersen
LEVER MED EN SJELDEN SYKDOM: Denis (4) har cystinose. Han må få medisiner 11 ganger om dagen, hver eneste dag. FOTO: Ida Bergersen Vis mer
Publisert

Da Maria Lilland (25) gikk gravid med sønnen Denis (4), følte hun at noe var galt. Hun visste at barnet i magen var syk. Overraskelsen var derfor stor, da hun fødte en frisk gutt.

– Denis var en helt vanlig gutt, og utviklet seg slik som alle andre barn. Jeg stusset over at han ikke hadde begynt å gå ved ettårsalderen, men folk rundt meg forsikret meg om at det helt sikkert var normalt, da slike ting kan variere. Jeg skjønte at noe var galt da han ble voldsomt tørst.

Maria tok med Denis til legen, hvor diabetes ble mistenkt som mulig årsak, men prøvene var negative. Maria tok med Denis hjem, og senere ble hun oppringt av legen, som sa at de måtte pakke en koffert og komme til sykehuset med det samme.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer