Rengjøring av tørketrommel

- Denne må tømmes!

Derfor skal filteret i tørketrommelen renses etter bruk.

RENGJØRING AV TØRKETROMMEL: Filteret i tørketrommelen må tømmes for å forebygge brann. Bildet er ment som illustrasjon. Foto: Shutterstock
RENGJØRING AV TØRKETROMMEL: Filteret i tørketrommelen må tømmes for å forebygge brann. Bildet er ment som illustrasjon. Foto: Shutterstock Vis mer
Publisert

Torsdag forrige uke rykket brannvesenet i Sandefjord ut etter melding om at det skal ha oppstått brann i en tørketrommel, melder Sandefjords Blad.

Sør-Øst 110-sentralen forklarer til avisa at da brannvesenet ankom boligen så de ingen brann, men tørketrommelen hadde gått varm og noe røyk skal ha utviklet seg.

Derfor anbefales vedlikeholde tørketrommelen for å forebygge brann.

Husk dette

Ifølge Sikker hverdag er tørketromler og vaskemaskiner ofte involvert i brann. Derfor skal man bare bruke apparatene når man er hjemme, og aldri mens man sover.

- Husk å rense lofilteret i tørketrommelen etter bruk.

Tidligere har Huseiernes Landsforbund beskrevet tørketromler som en «versting» når det gjelder brann.

GENIALT TRIKS: Mange sliter med at det kommer mye sminke på kragen på boblejakka, dette kan heldigvis fikses ganske kjapt! Video: Embla Hjort-Larsen / Ørjan Ryland. Vis mer

- Støv, varme og slurv med vedlikehold er en farlig kombinasjon. Det gjelder uansett hvilken type tørketrommel du har. Lo tar ikke fyr, men det kan begynne å gløde noe som igjen kan føre til brann.

- Starter flest bygningsbranner

Forrige uke kom Vestfold Interkommunale Brannvesen (VIB) med en advarsel etter brann i en vaskemaskin.

Brannvesenet vektla viktigheten av å ha mange nok røykvarslere, som helst skal være koblet sammen slik at alle varslerne piper samtidig som brannen.

- Vaskemaskiner, tørketromler og oppvaskmaskiner er ikke de største strømslukerne. Oppvarming av boligen og varmtvannet koster deg desidert mest. Men av husholdningselektronikk starter vaskemaskin, tørketrommel og oppvaskmaskin flest bygningsbranner. Vær hjemme og våken når du bruker disse, er vårt vaskeekte råd.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet