Lindbergh-baby

Denne nordmannen var en av de mistenkte i den myteomspunnede Lindbergh-saken

Drapet på den amerikanske Lindbergh-babyen i 1932 er den dag i dag et uløst mysterium.

LINDBERGH KIDNAPPING: Nordmannen Finn Henrik Johansen - i USA kjent som Henry «Red» Johnson - var lenge mistenkt for kidnappingen av den lille gutten Charles Augustus Lindbergh jr. Foto: NTB Scanpix
LINDBERGH KIDNAPPING: Nordmannen Finn Henrik Johansen - i USA kjent som Henry «Red» Johnson - var lenge mistenkt for kidnappingen av den lille gutten Charles Augustus Lindbergh jr. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

På slutten av 1920-tallet var pilot Charles Augustus Lindbergh (1902-1974) et av de hotteste navnene i USA. Han var ung, han var karismatisk, han var kjekk og han var sporty - i tillegg var han den første som fløy alene non-stop over Atlanterhavet (fra Long Island, New York, til Paris) i 1927, bare 25 år gammel. (PSST: Hva skjedde egentlig med 18 år gamle Natalee Holloway som forsvant på klassetur til Karibia?)

Han var barnebarn av den svenske bonden Ola Månsson som emigrerte fra Sverige til USA i 1860. 

Ifølge Svensk Uppslagsbok (1937), ført i pennen av historiker Gunnar Carlquist (1889-1963), studerte Lindbergh mekanikk ved University of Wisconsin på begynnelsen av 20-tallet. I 1924 tok han hærens flyutdannelse og ble kaptein i flyvåpenets reserve og jobbet som postflyver for U.S. Air Mail fra 1926.

LES OGSÅ: - Jeg er han gutten som drepte foreldrene sine, og ingen tårer eller anger har forandret på det

Men det var allikevel ikke dette som skulle sørge for at hele verden fikk et forhold til Lindbergh-navnet. En varm sommerdag i 1930 kom lille Charles Augustus jr. til verden på Morrow-godset Englewood i New Jersey. Hans mor var Anne Morrow Lindbergh (1906-2001) og far var Charles Augustus Lindbergh. Men den lille gutten, som var den første sønnen til ekteparet som giftet seg i mai 1929, ble bare 20 måneder gammel.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer