Kvinnelige seriemordere

Denne søte, gamle damen var en av USAs verste seriemordere

En fribryter bak maske og en søt, gammel dame med store briller. Hva har disse to damene til felles? Jo, de er seriemordere.

KUNNE DET VÆRE SANT?: Dorothea Puente så ut som en søt, liten dame, men viste seg å være seriemorder. Hun ble dømt til livsvarig fengsel. Her er hun avbildet med sin advokat under rettssaken i 1989. Foto: NTB/AP Photo/Walt Zeboski
KUNNE DET VÆRE SANT?: Dorothea Puente så ut som en søt, liten dame, men viste seg å være seriemorder. Hun ble dømt til livsvarig fengsel. Her er hun avbildet med sin advokat under rettssaken i 1989. Foto: NTB/AP Photo/Walt Zeboski Vis mer
Publisert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Den blide kvinnen hadde et pensjonat i Sacramento, og omsetningen var god. Flere av gjestene forsvant dog på uforklarlig vis samtidig som de fortsatt fikk utbetalt pensjon og trygd.

Politiet fikk i 1988 et tips om at Dorothea Puente samlet eldre, syke og i enkelte situasjoner handikappede personer på pensjonatet sitt for å få tilgang til trygden deres. Men ettersom tipset kom fra en sliten heroinist med flere politianmeldelser bak seg, tok politiet informasjonen med en klype salt.

Pipa fikk likevel en annen lyd noen måneder senere. Da hadde en ivrig sosialarbeider forsøkt å finne svar på hva som hadde hendt en mentalt syk mann som han hadde ansvar for. Sporene ledet til Dorothea Puentes pensjonat.

Rystende oppdagelse

Nå ble det gamle tipset ­plutselig aktuelt. Hva var det egentlig som hendte bak det viktorianske husets fire vegger i Sacramento?

Dorothea, i 60-årsalderen på dette tidspunktet, var ikke ukjent for politiet. Hun var tidligere blitt arrestert og dømt for bedrageri. Ofte hadde forbrytelsene hennes vært rettet mot eldre og svake personer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.