Cynthia Nixon:

Denne videoen går viralt. Du skjønner fort hvorfor

«Ikke vær for tykk. Ikke vær for tynn. Spis opp. Slank deg. Slutt å spise så mye», messer Cynthia Nixon i videoen som tar et oppgjør med presset mot moderne kvinner.

Video: Girls.Girls. Girls. magazine/YoutubeVis mer Vis mer Vis mer Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En ny video tar av på nettet. Denne gang handler det ikke om hvorvidt vi ser en blå eller hvit kjole, eller om stemmen sier Laurel eller Jenny.

Heller ikke hvorvidt vi ser hvite eller sorte sneakers.

Be a lady

Videoen «Be a lady, they said» som går sin seiersgang på nettet, er regissert av Paul McLean for Girls. Girls. Girls. magazine. Teksten er skrevet av blogger og student Camille Rainville og fremføres av Cynthia Nixon, kjent som Miranda i serien «Sex og singelliv»:

«Ikke vær for tykk. Ikke vær for tynn. Spis opp. Slank deg. Slutt å spise så mye. Ikke spis for fort. Bestill salat. Ikke spis karbohydrater. Du må gå ned i vekt. Gå på diett. Gud, du ser ut som et skjelett. Hvorfor spiser du ikke bare? Du ser syk ut. Spis en burger. Menn liker kvinner med litt kjøtt på bena. Vær tynn. Vær liten. Vær petite. Vær feminin» lyder deler av teksten i videoen.

Skryt av Sarah Jessica Parker

Cynthia Nixon har delt videoen på sin egen instagram-konto og skriver:

«Proud to be involved with this powerful film that has struck a chord with so many people around the world».

Blant de som har kommentert innlegget er venninnen og skuespillerkollegaen Sarah Jessica Parker.

HYLLER VENNINNEN: Sarah Jessica Parker er en av dem som har kommentert videoen der Cynthia Nixon fremfører en tekst om alle krav kvinner forventes å leve opp til. Her i forbindelse med innspillingen av en av Sex og singelliv-filmen. FOTO: NTBscanpix
HYLLER VENNINNEN: Sarah Jessica Parker er en av dem som har kommentert videoen der Cynthia Nixon fremfører en tekst om alle krav kvinner forventes å leve opp til. Her i forbindelse med innspillingen av en av Sex og singelliv-filmen. FOTO: NTBscanpix Vis mer

Selvmotsigende budskap

Ifølge magasinet Image viser videoen alle de selvmotsigende måtene kvinner forventes å fremstå, og setter ord på presset kvinner utsettes for hver eneste dag, det være seg fra media, mote, skjønnhetsindustri, kjønnsroller, stereotypisk tenkning - eller fra andre mennesker.

Videoen har åpenbart truffet en nerve, og tar av på nettet.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer