Kultur

Depeche klare for Oslo

Spektrum ble utsolgt på få minutter. I morgen skal Depeche Mode synthe opp Oslo igjen, enda hottere enn da de startet for 27 år siden.

Depeche Mode er fortsatt på høyden.(Foto: Daniel Barassi)
Depeche Mode er fortsatt på høyden.(Foto: Daniel Barassi) Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

 • Klikk her for å se videoklipp fra turné-starten i USA. • De startet omtrent der tyske Kraftwerk sluttet, og har stort sett holdt seg på høyden siden 1979.

  Depeche Mode har overlevd britpop, grunge, new wave og rockerevival, for ikke å snakke om vokalist Dave Gahans solospring, rykter om splittelse, pauser, krangler, rusproblemer og alt det øvrige som hører levende rockelegender til. Bortsett fra at vi snakker om synthlegender i dette tilfellet.

  De britiske synthkongene har det som trolig har utviklet seg til å bli verdens mest trofaste fanskare. Billettene til verdensturneen ble revet bort på rekordtid i alle land. I Oslo ble Spektrum utsolgt på 20 minutter! Det til tross for at det er fem år siden forrige album Exciter, som ikke en gang ble spesielt godt mottatt av «the masses» - som fanskaren kalles. Men turneen Touring The Angel har fått knallkritikk over hele linja så langt:

  - Vi har aldri gledet oss mer til en turné. Det er helt konge å stå på scenen og helt fantastisk å vite at billettene ble utsolgt for over et halvår siden, sier Andy Fletcher i et intervju med musikkanalen MTV.

  Den lange karrieren og nærmest endeløse rekken av hitsingler har gitt Depeche et luksusproblem, for hvordan velge ut favorittene uten å måtte spille i 24 strake timer på hver konsert?

  - Det ble så vanskelig å velge blant nye og gamle låter at vi endte med en avstemning oss imellom, røper låtskriver Martin Gore.

  De låtene hele trioen ga sin stemme er de bandet skal spille i Spektrum på tirsdag. Det endte med sju sanger fra det nye albumet Playing The Angel. Resten blir gamle godbiter. Du kan ta en sniktitt på set-listen her.  - Vi er blitt bortskjemte med et bra publikum og gleder oss enormt også til å spille i Skandinavia, sier frontfigur og vokalist Dave Gahan.

  20. mars slippes Suffer Well, den tredje singlen fra albumet Playing The Angel, som toppet VG-lista i seks uker. Den første smakebiten Precious ble en hit allerede før den nådde platebutikkene i oktober i fjor.

  Oppvarmere i Spektrum tirsdag 28. februar er The Bravery, som kritikerne kaller en krysning mellom New Order og The Cure. Ikke dårlig for platedebutantene, som følger Depeche gjennom hele Europa.

  Får du ikke nok av Depeche, kan du glede deg til torsdag 6. juli. Da spiller synthkongene på Quart-festivalen i Kristiansand. Som om ikke det er nok: i september slippes en DVD med opptak fra verdensturneen, som avsluttes i august.


  Visste du at...
 • Yazoo og Erasure, som begge har hatt stor suksess, har sitt utspring i Depeche Modes originalbesetning.
 • Depeche Mode ble startet av Vince Clarke, nåværende halvdel av homseikonene Erasure, som blant annet har gjort det stort med ABBA-coverlåter.

 • Vince Clarke skrev den aller første store Depeche-hiten Just Can't Get Enough før han brøt ut for å starte Yazoo med Alison Moyet i 1982.

 • Dave Gahan gir alt på scenen. Nå, som i 1979, handler låtene Martin Gore skriver gjennomgående om hjertesmerte og andre ting som river i sjelen. Likevel er Depeche-sounden snekret sammen slik at man på pussig vis blir oppløftet av musikken i all dens dysterhet.(Foto: Daniel Barassi)
  Dave Gahan gir alt på scenen. Nå, som i 1979, handler låtene Martin Gore skriver gjennomgående om hjertesmerte og andre ting som river i sjelen. Likevel er Depeche-sounden snekret sammen slik at man på pussig vis blir oppløftet av musikken i all dens dysterhet.(Foto: Daniel Barassi) Vis mer
  Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer