Seilbåt

– Der ute kunne vi styre hverdagen helt selv

For ti år siden solgte Heidi og Eivind alt de eide og dro ut på sitt livs reise. Hvordan var det å komme tilbake, etter sju år – som en småbarnsfamilie?

BODDE I EN SEILBÅT: I sju år bodde familien Våge Bogerud i en seilbåt. Nå bor de et hus på 40 kvadratmeter i hagen til Heidis foreldre.  Foto: Anne Elisabeth Næss
BODDE I EN SEILBÅT: I sju år bodde familien Våge Bogerud i en seilbåt. Nå bor de et hus på 40 kvadratmeter i hagen til Heidis foreldre. Foto: Anne Elisabeth Næss Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Plutselig kan vi stoppe opp, se på hverandre og tenke «Hva i all verden er det vi holder på med?». Det tobarnsmor Heidi Våge Bogerud (42) refererer til, er den hektiske hverdagen slik mange av oss kjenner den. I dag tatt på kornet: I ovnen står Toro-sjokoladepannekake nummer tre – til loppemarkedet på Kjelsås skolekorps. På kjøkkenet henger bursdagsinvitasjoner og lekselister, høstens foreldresamtaler er nettopp unnagjort og i kveld er det gjester til middag – mannen Eivind fyller femti. Det er dette de holder på med: jobb, skole og fritidsaktiviteter. Det er dette hverdagslivet som noen ganger slår dem nesten over ende. Kanskje som en voldsom bølge mot baugen?

LES OGSÅ: -Det kom til et punkt der jeg tenkte: Var dette alt?

For i hele sju år var det ikke ukeplanleggeren som styrte dem, det var vinden. Hverdagen var et åpent hav eller en ny atoll i horisonten. Innseilinger i stekende sol eller i skinnet fra fullmånen var kanskje det de hadde å forholde seg til en ettermiddag eller kveld. Havn etter havn, år etter år. Både Heidi og Eivind er raske med å rette opp maleriske beskrivelser av livet om bord i en seilbåt. Selv om det knapt finnes ord for høydepunktene, er tross alt en jordomseiling hardt arbeid. Og været ute på et åpent hav er ikke alltid mildt. 

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer