Vendela Kirsebom:

Derfor ble det ekstra emosjonelt for Vendela under catwalk-comebacket

-Vi var livredde for familien min, for om alle hadde det bra.

VENDELA KIRSEBOM: Hun dro tilbake der alt startet. Det ble emosjonelt av flere grunner for Vendela Kirsebom. Foto: Julie Pike
VENDELA KIRSEBOM: Hun dro tilbake der alt startet. Det ble emosjonelt av flere grunner for Vendela Kirsebom. Foto: Julie Pike Vis mer
Publisert

Tredve år har gått siden Vendela Kirsebom fikk en pangstart på modellkarrieren med den ikoniske forsiden hun gjorde for det amerikanske magasinet Sports Illustrated.

PANGSTARTEN: Det var i 1993 Vendela Kirsebom figurerte på forsiden av Sports Illustrated´s badetøyspesial, og for alvor fikk fart i modellkarrieren. Foto: HO/Reuters/SCANPIX
PANGSTARTEN: Det var i 1993 Vendela Kirsebom figurerte på forsiden av Sports Illustrated´s badetøyspesial, og for alvor fikk fart i modellkarrieren. Foto: HO/Reuters/SCANPIX Vis mer

Da magasinet feiret 60 års jubileum i Miami helgen, var både Vendela og mange av de andre modellene som har prydet forsiden gjennom tidene inviterte som helt spesielle gjester.

På sin egen instagram har Vendela allerede delt at det har vært en svært emosjonell helg og takket for all kjærligheten.

Hun er fortsatt i Florida når vi ringer henne, og er fortsatt hørbart rørt og overveldet.

- Hvordan var det å være tilbake der det hele startet, tredve år senere?

- Det har vært et helt utrolig fin opplevelse på alle måter. Utrolig å få være med hele gjengen, og få møte hele det nye teamet. Det er som å møte familie, de har vært en familie i alle år. Det er som om vi aldri har vært borte for hverandre.

GJENGEN SAMLET: På Miami Beach, 7. juli, ble Vendela gjenforent med denne gjengen av tidligere forsidepiker for det amerikanske magasinet Sports Illustrated. Det ble emosjonelt for dem alle. Foto: Ivan Apfel / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / NTB
GJENGEN SAMLET: På Miami Beach, 7. juli, ble Vendela gjenforent med denne gjengen av tidligere forsidepiker for det amerikanske magasinet Sports Illustrated. Det ble emosjonelt for dem alle. Foto: Ivan Apfel / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / NTB Vis mer

- At de (Sports Illustrated) ringte, og at de til og med ville jeg skulle gå i mitt eget design … Det var en «full av kjærlighets»-opplevelse. Ikke minst fordi Petter også var med og heiet.

Styrtregn og masse gråting

- Kan du si litt mer om hvilke tanker og følelser som rørte seg da du var tilbake på catwalken? Hva var det som gjorde det så emosjonelt?

- Det er tredve år siden jeg var der for å ta bilder til cover, det er lang tid. Å få komme tilbake …

Hun fortsetter engasjert:

- Jeg er stolt av å være kvinne og over kroppen min. Vi må være stolte over hvordan vi ser ut i alle aldre, og fokusere på det indre. Det er innsiden som avgjør utstrålingen din, ikke utsiden. Det å tørre å stole på seg selv og tørre å være seg selv, det er så viktig.

EKTEPAR: Vendela sammen med Petter Pilgaard fotografert før de giftet seg i fjor sommer. Foto: Julie Pike
EKTEPAR: Vendela sammen med Petter Pilgaard fotografert før de giftet seg i fjor sommer. Foto: Julie Pike Vis mer

Hun stopper litt opp før hun fortsetter.

- Da jeg gikk på øvinger begynte jeg å gråte. Jeg tror det var emosjonelt for alle. Det var masse gråting og masse følelser. Det var skikkelig fint å gå ut der.

- Hvem var du den gangen og hvem er du nå?

- Det er noe med at man blir eldre og stoler mer på seg selv. Man har opplevd ting og gått gjennom livet. Men jeg har alltid vært kreativ, alltid elsket å være foran kamera. Alle de tingene er akkurat det samme - all gleden og forventningen - det er helt likt.

- Det sa mormoren min også - hun ble 102 - at selv om kroppen ikke virker helt som før, er jeg helt lik inni.

Ble revet vekk

Ved siden av modellkarrieren, har Vendela bygd seg opp som forretningskvinne. Hun har sin egen hudpleieserie og nå også eget klesmerke, VendelaWear.

Da hun gikk ut på catwalken i Miami, var det i en hvit badedrakt fra egen badetøykolleksjon, som hun selv har vært med på å designe.

- Det var helt rått å gå i den. De var så over seg over hvor fint det var, de elsket designet.

Og er det noen som kan beachwear, er det folkene bak Sports Illustrated, mener Vendela.

Alle var i sjokk

Bak den glamorøse begivenheten ligger et dystert bakteppe - som også er en av grunnene til at det ble så emosjonelt for Vendela da hun gikk ut på catwalken i egendesignet badedrakt.

Sammen med resten av kleskolleksjonen blir den nemlig produsert i Tyrkia - et land hun har tette bånd til, ettersom hennes far var tyrkisk.

Vendela, som har god kontakt med sin familie der, var i Tyrkia da landet ble rammet av jordskjelv i februar tidligere i år. Over 50.000 døde i naturkatastrofen.

- Var dette bakteppet med deg på der på catwalken?

- Ja, absolutt - badetøyet er «made in Istanbul», akkurat som meg selv.

Hun ler litt før hun fortsetter med alvor.

- Alle var i sjokk, og er det fortsatt over det som skjedde.

- Vi var veldig bevisste på at vi ville gi tilbake. 10 prosent av overskuddet på VendelaWear går tilbake til jordskjelvofrene i Tyrkia og Syria, spesielt til kvinner og barn.

Det er den tyrkiske hjelpeorganisasjon AkutVakfi overskuddet går til, der Vendelas kusine som er lege, også jobber.

Var livredd for familien

Vendela var full av engstelse da hun tok ringerunden til alle i familien den gangen.

- Vi var livredde for familien min, for om alle hadde det bra.

Heldigvis var alle i trygghet, men både hennes tyrkiske familie og hun selv er fortsatt preget av naturkatastrofen, og har alle hjulpet der de har kunnet.

- Jeg kommer fra en familie som har vært opptatt av å gi tilbake, sier hun, som også har vært ambassadør for Unicef i en årrekke - slik moren og mormoren også var engasjerte i Amnesty og i Redd Barna.

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer