#blackouttuesday

Derfor blir dette bildet delt overalt i dag

«Nok er nok!»

Derfor blir dette bildet delt overalt i dag
Publisert
Sist oppdatert

Kalenderen viser tirsdag 2. juni 2020. Det er nå åtte dager siden George Floyd ble drept av politiet i Minneapolis i USA. Ifølge Dagbladet skal en offisiell obduksjonsrapport konkludere med at afroamerikanske George Floyd fikk hjertestans som følge av politiets pågripelse og trykk mot halsen.

Floyd ble holdt nede i bakken mens en politimann trykket kneet mot halsen hans i over åtte minutter. Den fatale hendelsen ble filmet, og her kan vi høre at Floyd sier han ikke får puste.

«Nok er nok»

«Vi kan ikke se på dette som en isolert hendelse. Grunnen til at bygninger brenner er ikke bare på grunn av vår bror George Floyd. De brenner ned fordi folk her i Minnesota sier til folk i New York, California, Memphis - ja, hele nasjonen: Nok er nok!»

Disse sterke setningene ble ytret av aktivisten Tamika Mallory under en protest i Minneapolis ikke lenge etter drapet av George Floyd.

For som Tamika sier: «Vi kan ikke se på dette som en isolert hendelse», og nå er det jammen meg på tide at det sier stopp.

I dag, tirsdag 2. juni, våknet du kanskje opp til en rekke bilder på Instagram som så ut som dette:

Sammen med disse bildene ligger også hashtaggen #blackouttuesday, og et ønske om at man ikke legger ut noe annet på sosiale medier resten av dagen.

Dette er for å skape bevissthet rundt det som skjer i samfunnet vårt, men også vise at vi står sterkt sammen.

På Instagram-kontoen @flytfrem, en nettplattform som har som formål å inkludere og engasjere, kan du også finne ut mer om hvordan du kan hjelpe!

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer