Navnebytte

Derfor byttet vi navn

Er du fornøyd med navnet ditt? Møt tre kvinner som valgte å endre sitt.

BYTTET NAVN: Hun het Anja R. Abrahamsen. Nå heter hun Anja R. Scarlett Abrahamsen. Foto: Inger Ellen Eftevand Orvin
BYTTET NAVN: Hun het Anja R. Abrahamsen. Nå heter hun Anja R. Scarlett Abrahamsen. Foto: Inger Ellen Eftevand Orvin Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KK.NO: Selv om ordtaket sier at «navnet skjemmer ingen», finnes det dem som ikke føler seg helt hjemme i navnet de har fått fra sine foreldre. Og det kan det være flere grunner til.

- Noen tar tatoveringer for å vise hvem de er. Jeg valgte å ta et navn i stedet, sier Anja R. Scarlett Abrahamsen (44) fra Bodø.

Hun gjorde mellomnavnet Scarlett til en del av sin identitet for noen år siden. Og ja, det har med «Tatt av vinden» å gjøre – en filmklassiker som svært mange har et forhold til.

Selv om hun ikke presenterer seg med mellomnavn så ofte, er Facebook en kanal der navneendring blir gjort godt synlig.

- Jeg tror ikke mine venner reflekterer så mye over hvorfor jeg endret navn, men tanken bak er viktig for meg, sier hun.

LES OGSÅ: Linn, Mia og Kine mistet håret

Inspirert av en film

Ideen om å ta Scarlett til mellomnavn måtte modnes en stund før hun endelig gjorde alvor av det. Og hun valgte å beholde sine andre fornavn for ikke å såre sine foreldre. De hadde tross alt valgt navn de syntes var fine, med forbokstaver etter begge bestefedrene. Det har jo også en verdi, mener Anja Scarlett.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer