Cecilie Krogh:

Derfor droppet Cecilie medisinstudiene og ble frisør

- Det er et ­merkelig øyeblikk når du ikke lenger kjenner igjen drømmen din.

CECILIE KROGH: – Mitt opprør var kanskje ikke helt standard, sier Cecilie Krogh. For etter å ha kommet inn på medisinstudiet ombestemte hun seg – og utdan­net seg til frisør. Kortermet dressjakke og bukse fra Costummade. FOTO: Astrid Waller
CECILIE KROGH: – Mitt opprør var kanskje ikke helt standard, sier Cecilie Krogh. For etter å ha kommet inn på medisinstudiet ombestemte hun seg – og utdan­net seg til frisør. Kortermet dressjakke og bukse fra Costummade. FOTO: Astrid Waller Vis mer
Publisert

Glitter og glam, internasjonale kjendiser, tv-stunt og jobber i utlandet har vært helt dagligdags for Cecilie Krogh (32). Det startet med hår – og hard jobbing.

Krogh er stylisten og gründerkvinnen som har gjort det meste, og litt til. Hun er blant landets mest ettertraktede hår- og skjønnhets­stylister, og vi i KK kan kalle henne litt vår, siden hun fyller både blad og nettside med skjønnhetsekspertise og inspirasjon.

Jeg har egentlig aldri drømt, jeg har bare gjort, sier Cecilie.

Selv om hår og sminke kanskje er de viktigste nøkkel­ordene, er det skaperevnen som står i sentrum for henne.

– Kreativiteten er kanskje min aller største drivkraft. Ikke nødvendigvis bare hår og skjønnhet, men alt som kan skapes visuelt, sier hun.

Samtidig er hun glad for å kunne bidra til at andre mennesker kan få bedre selvtillit.

– Jeg er alltid stolt de gangene det kommer inn en sjenert kvinne med nedslått blikk, og som senere går ut døren i salongen med rak rygg, blikket framover og klar til å møte verden.

Dette intervjuet er hentet fra KK nr 22. som er i salg fra fredag 28. oktober.
Dette intervjuet er hentet fra KK nr 22. som er i salg fra fredag 28. oktober. Vis mer

Til tross for å ha hatt et par fingre med i spillet når det gjelder mange kjendisers look, mener Krogh at det er nettopp «de vanlige» det er aller mest stas å få style.

– Jeg har jo verdens beste jobb, jeg som får lov til å gjøre så utrolig mange spennende oppdrag. Likevel vil jeg med hånden på hjertet si at det aller største, uansett hvor lite tabloid det kan være, er å være med på å gjøre noe betydningsfullt for noen som virkelig trenger det.

Derfor droppet Cecilie medisinstudiene og ble frisør

Når det er sagt, er Kroghs cv minst like lang som ­håret. På den finner man alt fra fast styling av program­lederne til Nobelkonsertene, til rollen som Jan Thomas Studios kreative leder. Da hun tidligere var VGs skjønnhetsekspert, gjorde hun ulike tv-stunt, der særlig ett ­stikker seg ut:

Jeg hadde aldri trodd at jeg skulle flette ferdig en fransk flette mens jeg tok zipline baklengs ned fra Holmenkollhoppet med tre kameradroner rundt meg, sier stylisten, som ifølge seg selv har et veldig avslappet forhold til sitt eget hår.

– Det blir kanskje litt skomakerens barn eller skomakeren selv. Jeg tror veldig på et naturlig uttrykk som kler det virkelige liv.

Denne naturlige tilnærmingen til sminke, hår og skjønnhet har tiltrukket seg oppmerksomhet i bransjen.

– Det betyr slett ikke at vi ikke skal pynte oss, men at et godt håndverk er noe som kler både den røde løperen og en usminket og lat søndag, sier Cecilie.

Visjonen om at det skal være naturlig og ukomplisert kom til uttrykk i boken «Hår – fletter og styling» i 2021. Den kunne raskt bevise at det var gehør for hennes tilnærming til skjønnhet.

– Føler du deg bra, så blir dagen også bra! Jeg mener bestemt at hår og sminke ikke trenger å være et langtidsprosjekt om morgenen. Selv har jeg to barn, og jeg har cirka tre og et halvt minutt på badet. På den tiden må det trylles. Da gjelder det å kunne triksene som gjør at sove­sveisen blir klar til å møte verden, slår hun fast.

At det er godt håndverk som står i sentrum, det er det ingen tvil om. Etter å ha jobbet side om side med de beste i bransjen som stylist, tok Krogh steget videre – inn i egen salong.

– Jeg ville gå videre og skape mitt uttrykk. Det er ­virkelig noe eget ved å stå helt fritt og følge sine visjoner.

– Jeg har to barn, og jeg har cirka tre og et halvt minutt på badet. På den tiden må det trylles, sier stylisten. Topp fra One and Other, ring og ørecuff fra Pearl Octopuss.y og hårbøyle fra Cecilies eget merke, Vind fa Vest. FOTO: Astrid Waller
– Jeg har to barn, og jeg har cirka tre og et halvt minutt på badet. På den tiden må det trylles, sier stylisten. Topp fra One and Other, ring og ørecuff fra Pearl Octopuss.y og hårbøyle fra Cecilies eget merke, Vind fa Vest. FOTO: Astrid Waller Vis mer

Hennes egne uttrykk og visjoner ble realisert i form av den eksklusive salongen Vest i 2021. Den er en hyllest til røttene i nettopp vest, i elskede Ålesund «midt mellom Sunnmørsalpene og med havet som nærmeste nabo», ­beskriver hun.

– Jeg kommer fra Vestlandets ruskevær og blest, og der trives vi når vi kan stå ved roret.

Men det var Oslo som var døråpneren for alt hun så inderlig ønsket å oppnå, og det visste Cecilie.

– Det var helt naturlig for meg å flytte hit da jeg fylte 18.

I dag kaller hun hovedstaden for hjemme. Her bor hun sammen døtrene Saga og Sunniva på seks og to år og ektemannen og programlederen Sverre Krogh Sundbø.

Salongen Vest er likevel tydelig inspirert av naturen og råskapen blant fjord og fjell. Og tilfeldigvis har hun, sammen med faren, ­bygget den helt fra grunnen av. ­Bygget for hånd, ja!

Jeg er nok ikke skapt for å sitte stille. Hjemme­sitting og inaktivitet synes jeg er langt mer utfordrende enn mange baller i lufta, innrømmer hun.

Derfor ble pandemitiden brukt til å bygge salong. Og den er blitt «akkurat den salongen jeg har drømt om», beskriver Krogh.

– Man trenger ikke nødvendigvis pensel, saks eller ­stylingprodukter for å få kreativt utløp – det er fullt ­mulig med vinkelsliper og spikerpistol også.

Cecilie og programleder-ektemannen Sverre Krogh Sundbø har god forståelse for hverandres hektiske liv, og de tar gjerne med barna på det de gjør. Her med eldstedatteren Saga (6). FOTO: Privat
Cecilie og programleder-ektemannen Sverre Krogh Sundbø har god forståelse for hverandres hektiske liv, og de tar gjerne med barna på det de gjør. Her med eldstedatteren Saga (6). FOTO: Privat Vis mer

Til tross for at Cecilia har latt seg inspirere av råskap og villskap, var hun samtidig tydelig på at hun ønsket at salongen skulle være et sted hvor man finner roen.

– Det å dra til frisøren i dag er så veldig mye mer enn å bli fin på håret. Det er en pust i bakken i en travel hverdag, og det å tillate seg selv å bli tatt vare på, sier hun.

Gründerlivet balanseres med familieliv. Tilsynelatende på strakere arm enn hos mange – noe man kanskje kan mistenke at Kroghs Mensa-medlemskap er en medvirkende faktor i. For stylisten er uten tvil et godt eksempel på «beauty and brains». Det er heller ikke snakk om å være «litt smart», for et Mensa-medlemskap plasserer tross alt henne og IQ-en hennes blant topp to ­prosent av befolkningen.

– Jeg tror at de som lykkes i en beintøff skjønnhetsbransje, har kompetanse i bøtter og spann, og at det er mange som ville prestert på den testen. Du ville blitt overrasket over hvor mye matte som gjøres på ­fargerommet!

Cecilie forteller at Mensa-medlemskapet ikke er noe hun flagger. Men da Mensa ønsket å gjøre et portrett på ­henne, var det stas.

– Samtidig håper jeg ikke man trenger å vise til et Mensa-resultat for å bevise at man kunne valgt helt ­annerledes, sier Cecilie, som understreker at hår og ­styling er en lidenskap.

Siden hun jobber med det hun gjør, er hun ikke fremmed for å møte fordommer når det gjelder ­intelligens.

– Men jeg håper og tror at det er i ferd med å endre seg. Dette en bransje som bringer med seg muligheter for den som har fagkunnskap, kreativitet og en evne til å tenke innovative tanker.

Hun legger derimot ikke skjul på at kombinasjonen av gründerliv og familieliv krever sitt.

– Det er minst like utfordrende som man tror, og kanskje litt til. Det blir en stor overgang når du merker at det å gå på jobben blir det ultimate fristedet.

Cecilie har sammen med faren bygget salongen sin helt fra grunnen av. Her et bilde fra prosessen. FOTO: Privat
Cecilie har sammen med faren bygget salongen sin helt fra grunnen av. Her et bilde fra prosessen. FOTO: Privat Vis mer

Krogh understreker at hun elsker det hun gjør – og at det å utvikle, se resultater og få være kreativ, er noe som gir energi i stedet for å ta.

Og jeg er visst blitt hun som elsker mandager, og som ikke er fullt så glad ved ukeslutt. Mandager er fantastiske! Da har jeg en hel uke på å komme i mål med prosjekter og deadliner. Her lar jeg meg inspirere av Petter Stordalen.

– Helt alvorlig, jeg sier som Ole Brumm: «Ja takk, begge ­deler.» Jeg elsker jobben min, og jeg forguder familien min – både mann og barn.

Cecilie mener det hjelper at ektemannen også har et til­svarende hektisk yrke som program­leder. Det gjør det ­lettere å sanke forståelse for en travel hverdag på hjemmebane.

– Jeg tror også på det å ta med seg barna i det livet man lever. Våre er med pappaen sin på jobb i tv-husene og med meg på diverse stylingoppdrag.

Før hår, sminke og styling ble Cecilies lidenskap og hverdag, var plassen på drømmestudiet allerede i boks. Og det var noe helt annet.

– Jeg skulle studere medisin, men skjønte plutselig at det ikke var retningen jeg ønsket meg. Det er et ­merkelig øyeblikk når du ikke lenger kjenner igjen drømmen din. Mitt opprør var kanskje ikke helt standard: Det ble i stedet en frisørutdannelse.

Stylisten, som kommer fra Ålesund, har valgt å kalle salongen sin for Vest, for å understreke hvor hun har sine røtter. FOTO: Privat
Stylisten, som kommer fra Ålesund, har valgt å kalle salongen sin for Vest, for å understreke hvor hun har sine røtter. FOTO: Privat Vis mer

Krogh henter også inspirasjon fra kilder som står en anelse nærmere enn ovennevnte Ole Brumm og Petter Stordalen. For eksempel kan hun trekke fram svigermor, som er ingen ringere enn Hanne Krogh. Men mellom dem er det ikke nødvendigvis hår og sminke som havner i sentrum.

Når det gjelder Hanne, er det kanskje ikke hårtipsene jeg søker først, men heller driven og ståpåviljen for å lykkes. Som Sonja sa i «Reisen til julestjernen»: «Jeg går til hjertesiden» – for så i ren trass gå rett til høyre ut av slottsporten, forteller hun.

Faktisk kan Cecilie innrømme at hår har en lite sentral plass i familien. Hun er ikke alene om å ha et avslappet forhold til sitt eget utseende.

– Hår spiller faktisk en liten rolle i familien, og de ­ender gjerne sist i klippekøen, sier hun.

Selv om hennes velkjente signatur er den naturlige looken, kan stylisten innrømme at også hun hatt noen frisyrer hun angrer på. Det verste håret hun har hatt, sporer hun tilbake til USA, der hun tok andre året av videregående.

– Christina Aguilera herjet hitlistene, men jeg nådde ikke like høyt med hennes look. Det var bleket i stykker på toppen og en brunsvart farge ned mot nakken. La oss si at det ikke var mitt sterkeste hår-øyeblikk, men fordelen med hår er at det vokser ut igjen!

Krogh forteller at hun lærte «uendelig mye» om seg selv under oppholdet – og kanskje også en ting eller to om hår og stil.

– Drømmen var jo selvfølgelig California og surfing. Virkeligheten ble Show Low, Arizona – midt i ørkenen i en «double wide trailer», der jeg sov på gulvet i et år. Som sta 16-åring var det likevel aldri et alternativ å dra hjem, sier hun.

– Og det er klart, når du bor i en by som er preget av religion, regler og særs lite kreative klær, var det viktig å få alternative – og kanskje ikke helt veloverveide – utløp for kreativiteten, legger hun til.

På den annen side kan man trygt anta at Cecilie har mangt et godt hår-øyeblikk foran seg. Hun innrømmer at hun fremdeles ikke har satt seg sitt endelige mål, og at hun er åpen for det som måtte komme.

– For livet endrer seg hele tiden – ikke minst bransjen jeg er en del av. Så delmål er langt mer spennende. Akkurat nå drømmer jeg om å finne enda en ansatt som er like god som dem jeg har nå.

– Det å dra til frisøren i dag er så veldig mye mer enn å bli fin på håret. Det er en pust i bakken i en travel hverdag, sier Cecilie Krogh. Dressjakke fra Costummade og cuff fra Pearl Octopuss.y FOTO: Astrid Waller
– Det å dra til frisøren i dag er så veldig mye mer enn å bli fin på håret. Det er en pust i bakken i en travel hverdag, sier Cecilie Krogh. Dressjakke fra Costummade og cuff fra Pearl Octopuss.y FOTO: Astrid Waller Vis mer

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer