FLOTTE MED FORMER: Kim Kardashian, Christina Hendricks og Beyoncé Knowles er blant kjendiskvinnene i Hollywood som elsker sine kvinnelige former.
FLOTTE MED FORMER: Kim Kardashian, Christina Hendricks og Beyoncé Knowles er blant kjendiskvinnene i Hollywood som elsker sine kvinnelige former. Vis mer

Christina Hendricks

Derfor elsker de formene sine

Superstjernene som slår tilbake mot vektkritikerne.

Publisert
At vi kvinner er opptatt av kropp og slanking, er ikke noe nytt.

En undersøkelse gjennomført av NorStat på vegne av Midsona Norge i vår viste at hele syv av ti norske kvinner ønsker å gå ned i vekt og holde seg på en lavere vekt enn de har i dag.

Og med et samfunn som nærmest florerer med bilder av radmagre modeller og photoshoppede Hollywood-stjerner, er det neimen ikke rart om vi blir litt påvirket.

Derfor er det ekstra forfriskende når det dukker opp nye skjønnhetsikoner.

Slår tilbake

Det überslanke kroppsidealet er nemlig noe de fleste av oss kvinner ikke har sjanse - eller ønske - om å leve opp til, men i Hollywood er presset på å se tynn og «perfekt» ut, hardere enn noen gang.

Og da er det jo litt ekstra kult at det finnes noen kvinner i filmbyen som faktisk står opp for sine formfulle, kvinnelige kropper, og ikke bryr seg det døyt om kritikken de måtte få for rumpe, pupp og lår - som for eksempel Christina Hendricks fra «Mad Men», eller realitystjernen Kim Kardashian.

LES OGSÅ: Vi vil ha pupper og lår

Kjendiskvinnene som elsker formene sine:

Kilder: Shape.com/Cosmopolitan.co.uk (eksterne lenker).

Hvem av disse kvinnene er det beste forbildet? Stem nederst til høyre!

KIM KARDASHIAN: - Jeg er stolt av kroppen min, har hun tidligere uttalt.  Foto: All Over Press
KIM KARDASHIAN: - Jeg er stolt av kroppen min, har hun tidligere uttalt. Foto: All Over Press Vis mer

Kim Kardashian (30):


Realitystjernen har blitt verdensberømt for sin flotte timeglassfigur, og rumpa hennes er en av de mest omtalte kroppsdelene i verden.

Å ha en formfull kvinnekropp har imidlertid ikke bare vært enkelt for Kardashian, som har måttet tåle mye kritikk, særlig etter at noen «uheldige» bikinibilder viste at hun hadde bittelitt cellulitter på bakenden.

Men Kardashian slo hardt tilbake mot kritikerne, og la ut et bilde av seg selv i bikini og følgende sitat på bloggen sin:

- Jeg er stolt av kroppen og formene mine! Med dette bildet håper jeg alle kan se at selv om jeg er på forsiden av et blad, betyr det ikke at jeg er perfekt.

Hun har også uttalt følgende:

- Vær stolt av den du er. Vær stolt av rumpa og puppene dine! Formfulle kvinner er sexy!

LES OGSÅ: Så mange vil forstørre rumpa si

CHRISTINA HENDRICKS: -Jeg har alltid hatt pupper og hofter, selv da jeg veide mindre, har hun uttalt.  Foto: All Over Press
CHRISTINA HENDRICKS: -Jeg har alltid hatt pupper og hofter, selv da jeg veide mindre, har hun uttalt. Foto: All Over Press Vis mer

Christina Hendricks (36):


Hendricks har blitt et ikon etter rollen som sexy Joan Holloway i tv-serien «Mad Men». Det er imidlertid ikke rollen, men kroppen, hun har fått mest oppmerksomhet for i pressen. Den rødhårede skuespillerinnen har en timeglassfigur mange ville misunt henne - og alt er ekte.

Etter Golden Globe-utdelingen i 2010, da hun dukket opp i en svært figurnær og kjole, fikk imidlertid skjønnheten tyn fra blant andre motejournalist Cathy Horyn i New York Times.

- Man skal aldri kle opp en stor jente i en stor kjole, skrev Horyn.

Skuespillerinnen, som flere ganger har havnet på lister over verdens mest sexy kvinner, slo imidlertid tilbake.

- Jeg har alltid hatt pupper og hofter, selv da jeg veide mindre. Nå er jeg mye tyngre enn da jeg jobbet som modell, men får mange positive tilbakemeldinger. Det er klart jeg gjerne skulle vært noen kilo lettere, men når jeg ser bilder av meg selv på den røde løperen tenker jeg «Gud, så vakker jeg så ut». Jeg bryr meg ikke.

LES OGSÅ: Slik kan du få Christina Hendricks midje

AMERICA FERRERA: - - Jeg har en normal størrelse og er fornøyd med det, har hun uttalt.   Foto: All Over Press
AMERICA FERRERA: - - Jeg har en normal størrelse og er fornøyd med det, har hun uttalt. Foto: All Over Press Vis mer

America Ferrera (27):


«Ugly Betty»-stjernen har tidligere blitt omtalt som et forbilde for formfulle kvinner i Hollywood, men har måttet tåle en del kroppskritikk.

Det hjalp heller ikke at magasinet Glamour photoshoppet figuren hennes ned 50 prosent da hun var covermodell for noen år siden.

Ferrera på sin side, sier at hun er fornøyd med kroppen hun har, og at hun faktisk er helt normal.

- Jeg har en normal størrelse og er fornøyd med det. Jeg er størrelse 36 til 38. Noen ganger blir jeg faktisk mer bekymret for å gå ned i vekt, enn for å gå opp, fordi dette er slik folk kjenner meg nå. Og jeg vil ikke gå ned i vekt, for da vil folk tenke «hvorfor er hun ikke fornøyd med seg selv lenger?».

BEYONCÉ KNOWLES: - Jeg synes det er viktig å føle seg som en kvinne, samt se ut som en kvinne, har hun uttalt.  Foto: All Over Press
BEYONCÉ KNOWLES: - Jeg synes det er viktig å føle seg som en kvinne, samt se ut som en kvinne, har hun uttalt. Foto: All Over Press Vis mer

Beyoncé Knowles (30):


Popstjernen er stadig å se øverst på kåringer over verdens mest sexy kvinner. Hun har imidlertid gått mye opp og ned i vekt i løpet av årene, og har fått kritikk både for å være for slank og for kraftig.

De siste årene har imidlertid 30-åringen omfavnet sin kvinnelige figur, og uttalt følgende:

- Jeg synes det er viktig å føle seg som en kvinne og se ut som en kvinne.

Sangen «Bootylicious», som hun skrev da hun var del av gruppen Destiny’s Child er en hyllest til nettopp den formfulle kvinnekroppen.

- Jeg skrev den sangen fordi jeg hadde gått litt opp i vekt, og det presset folk legger på deg om å være tynn er helt ufattelig. Jeg var bare 18 år og du skal ikke tenke på slikt når du er i den alderen. Sangen sier at du bare skal glemme hva folk sier om deg, og at du er «bootylicious» uansett, har hun uttalt.

LES OGSÅ: Her er formelen for ideal-kroppen

KELLY CLARKSON:- Jeg har en formfull figur som gutter liker, har hun uttalt.  Foto: All Over Press
KELLY CLARKSON:- Jeg har en formfull figur som gutter liker, har hun uttalt. Foto: All Over Press Vis mer

Kelly Clarkson (29):


Den tidligere «American Idol»-vinneren er blant kjendiskvinnene som har fått høre mest om kroppen og vekten sin i mediene de siste årene, ikke minst fordi hun har gått litt opp og ned i størrelse.

Sangerinnen har imidlertid en svært sunn tilnærming til sin kvinnelige figur, og har tidligere uttalt at hun heller vil ha det bra, enn å mistrives på en slankekur.

- Jeg elsker kroppen min, og har et veldig godt forhold til den. Jeg tror ikke det kun er artister som har problemer med vekten sin, det er andre mennesker og.

Som om ikke dét var nok til å gjøre deg til en fan, så har hun også humor når det gjelder kroppen sin:

- Jeg har en formfull figur som gutter liker. I tillegg kan det jo tenkes at jeg dør i morgen. Har jeg lyst til å dø mens jeg sulter meg? Skal jeg møte Gud på tom mage? Nei, det gidder jeg ikke. Jeg vil møte ham med en skikkelig steik og tartar i magen.

JENNIFER LOPEZ: - Ja, jeg har rumpe, jeg har pupper og jeg har kvinnelige former, men jeg ville aldri slanket de vekk, har hun uttalt.  Foto: All Over Press
JENNIFER LOPEZ: - Ja, jeg har rumpe, jeg har pupper og jeg har kvinnelige former, men jeg ville aldri slanket de vekk, har hun uttalt. Foto: All Over Press Vis mer

Jennifer Lopez (42):


Den latinske popdivaen har kanskje verdens mest kjente rumpe, og ifølge amerikanske medier skal hun til og med ha forsikret den.

Men som en av Hollywoods mest fotograferte kvinner, har Lopez måttet tåle en del kritikk, særlig når bikinibilder dukker opp og nettsider omtaler rumpa hennes som «for stor», eller lårene som «gigantiske».

42-åringen, som er mor til tvillingene Max og Emme, elsker imidlertid sin frodige kvinnekropp.

- Jeg elsker kroppen min, og den har holdt seg på omtrent samme vekt de siste årene. Ja, jeg har rumpe, jeg har pupper og jeg har kvinnelige former, men jeg ville aldri slanket dem vekk. Jeg hater å se bilder av radmagre kvinner i blader. De ser så ulykkelige ut, har hun sagt.

LES OGSÅ: Slik kan DU trene som stjernene

JENNIFER LOVE HEWITT: - Vi er alle ment å se ut slik vi ser ut. Vi er skapt for å være forskjellige folk, har hun uttalt.  Foto: All Over Press
JENNIFER LOVE HEWITT: - Vi er alle ment å se ut slik vi ser ut. Vi er skapt for å være forskjellige folk, har hun uttalt. Foto: All Over Press Vis mer

Jennifer Love Hewitt (32)


«Ghost Whisperer»-skuespillerinnen ble offer for mye vekthets i 2007, da flere amerikanske medier publiserte bikinibilder av henne og stemplet henne som overvektig.

Love Hewitt, som sier hun alltid har vært fornøyd med kroppen, uavhengig av vekt, svarte med å skrive følgende på sin egen blogg.

- Jeg elsker kroppen min, og det burde alle kvinner der ute gjøre. Jeg vet hvordan jeg ser ut, og det gjør vennene og familien min også. Nå har jeg holdt munn i lang nok tid om hvordan kvinners kropp til stadighet blir gransket. Og for å gjøre én ting klart - jeg er ikke opprørt selv, men jeg reagerer på vegne av alle jentene der ute som kjemper mot kroppsidealet.

Skuespillerinnen har også langet ut mot vektkritikk av andre skuespillerkolleger:

- Det blir litt for dumt. Vi er alle ment å se ut slik vi ser ut. Vi er skapt for å være forskjellige folk. Ikke alle kan være kjempehøye og kjempetynne. Du må se inni deg selv og finne din egen selvtillit. Den går litt opp og ned fra dag til dag, men det er menneskenes natur.

LES OGSÅ: - Ja, jeg har cellulitter

TYRA BANKS: - Dere kan kysse min "feite" rumpe, har hun uttalt.  Foto: All Over Press
TYRA BANKS: - Dere kan kysse min "feite" rumpe, har hun uttalt. Foto: All Over Press Vis mer

Tyra Banks (37):


Med sitt eget talkshow og som programleder og skaper av «America's Next Top Model», har tidligere supermodell Tyra Banks blitt en av USAs mektigste kvinner.

Likevel fikk Banks gjennomgå da tidligere «Top Model»-kollega Janice Dickinson omtalte henne som feit i 2007, og saken vakte stor oppmerksomhet i mediene.

Tyra selv ble illsint over kommentaren, og kom med sterk kritikk av Dickinson og mediene på sitt eget show:

- Dere kan kysse min «feite» rumpe, var blant det hun uttalte.

Se YouTube-klipp av det fantastiske innslaget nedenfor:
JESSICA SIMPSON: - Jeg hyller kvinner i alle størrelser, og synes vi alle er vakre, har hun uttalt.  Foto: All Over Press
JESSICA SIMPSON: - Jeg hyller kvinner i alle størrelser, og synes vi alle er vakre, har hun uttalt. Foto: All Over Press Vis mer

Jessica Simpson (31):


Sangerinnen ble superstjerne på begynnelsen av 2000-tallet som følge av sin flotte stemme og fantastiske figur.

Med store pupper, sprettrumpe og langt blondt hår var Simpson jenta alle gutter drømte om, og presset på å opprettholde den perfekte fasaden ble enorm, særlig etter at ekteskapet med Nick Lachey tok slutt.

De siste årene har sangerinnen måttet tåle å være i medienes søkelys på grunn av vekten sin, og skjønnheten har innrømmet at det har vært tøft.

- Det finnes ingen måte man ikke kan la seg påvirke av de stygge tingene folk sier om deg. Det er veldig smertefullt og bringer definitivt fram din egen usikkerhet, har hun sagt.

Siden hun ble sammen med tidligere NFL-stjerne Eric Johnson og sa ja til MTV-programmet «The Price of Beauty» har imidlertid popstjernen blitt langt mer komfortabel.

- Jeg elsker formene mine, og jeg vet at menn gjør det også. Jeg sier alltid til meg selv «jeg skal gi dem noe å holde i». Jeg hyller kvinner i alle størrelser, og synes vi alle er vakre.

SCARLETT JOHANSSON: - Jeg er ikke interessert i å sulte meg, har hun uttalt.  Foto: All Over Press
SCARLETT JOHANSSON: - Jeg er ikke interessert i å sulte meg, har hun uttalt. Foto: All Over Press Vis mer

Scarlett Johansson (26):


Skuespillerskjønnheten har flere ganger blitt kåret verdens vakreste og mest sexy kvinne, og har tidligere blitt sammenlignet med ingen ringere enn Marilyn Monroe.

Selv om 26–åringen også har fått kritikk mediene for sin kvinnelige kropp, bryr hun seg ikke i det hele tatt om dette, og vil heller være sunn og glad enn ulykkelig og tynn.

- Du vil aldri se meg gå ned masse i vekt. Jeg er ikke interessert i å sulte meg. For meg er det ikke det minste sexy å være ultratynn.

LES OGSÅ: Store damer er hot

Hvem av disse kvinnene er det beste forbildet i Hollywood? Stem nede til høyre!

Noe du lurer på? Spør KK.noHvem av disse kvinnene er Hollywoods beste forbilde?
Hvordan kan jeg gjøre de trange, nye skoene mine mer komfortable? Hvordan legger jeg sminke som varer hele dagen? Når er det best å trene - før eller etter middag?

Har du også et spørsmål om klær, sminke, kosthold eller trening? Send det til spor@kk.no, og vi vil finne det ut for deg.

Beyoncé Knowles
 
(27%)
Kim Kardashian
 
(14%)
Scarlett Johansson
 
(13%)
Tyra Banks
 
(11%)
Christina Hendricks
 
(9%)
Jennifer Lopez
 
(7%)
Jennifer Love Hewitt
 
(6%)
America Ferrera
 
(5%)
Jessica Simpson
 
(4%)
Kelly Clarkson
 
(2%)

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer