Lykkeland

Derfor endrer kvinner navnet sitt til «Arne» og «Peter» på LinkedIn

På 70-tallet lønnet det seg å være mann når du skulle søke jobb - men ting har forandret seg. Eller?

LYKKELAND: Anne Regine Ellingsæter spiller rollen som Anna Hellevik i NRK-serien som nå sender sesong 2. FOTO: NTB
LYKKELAND: Anne Regine Ellingsæter spiller rollen som Anna Hellevik i NRK-serien som nå sender sesong 2. FOTO: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I NRK-suksessen Lykkeland sliter hovedkarakteren Anna Hellevik med å få seg jobb etter endte økonomistudier med toppkarakterer. Serien er basert på hendelser fra da oljeeventyret startet i Norge og utover 1970-tallet. Serieskaperene har tatt seg store friheter og karakterene i serien er ikke basert på ekte personer.

Anna har skrevet studieoppgave om utblåsning som en potensiell oljekatastrofe, som i realiteten skjer på oljeplattformen Ekofisk - mens hun går arbeidsledig. Det gjør at hun blir leid inn som assistanse når Oljedirektoratet har behov for det i etterforskningen av saken.

Tross hennes solide kompetanse, får hun likevel ikke fast jobb.

Bedre å kalle seg Arne?

Da samboeren foreslår at hun skal skylde på utydelig blekk i kopimaskinen for å få det til å se ut som at det står Arne i jobbsøknaden - ja, da får hun jobb i Oljedirektoratet på første forsøk.

Hendelsen er blant de kunstneriske frihetene serieskaperne har skrevet inn i manus, men scenariet er likevel reelt for tiden Anna befinner seg i - og kanskje også i dag?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer