Vennskap:

Derfor er det bra for helsa å ha mange bekjente

Perifere venner betyr mer enn du tror.

VIKTIG MED ULIKE TYPER RELASJONER: Visste du at venner du sosialiserer med, men som du ikke er spesielt nær, kan ha stor betydning for livskvaliteten din?
VIKTIG MED ULIKE TYPER RELASJONER: Visste du at venner du sosialiserer med, men som du ikke er spesielt nær, kan ha stor betydning for livskvaliteten din? Vis mer
Publisert

Når du tenker på dine viktigste vennskap, hvem tenker du på først? Din beste venn fra barndommen som du ikke har sett på årevis? Eller din nåværende bestevenninne? Eller kanskje en kollega som du samarbeider med og spiser lunsj med nesten hver eneste dag?

Det er lett å tenke at våre aller nærmeste venninner betyr mest, og at de kan dekke alle behovene vi har, som vinkvelder, sladder, trøst, småprat og støtte i vanskelige tider.

De færreste tenker at perifere vennskap, som hun du ofte småprater med i nærbutikken eller en mor som du ofte hilser på utenfor barnehagen, er vennskap av stor betydning.

Studier viser derimot at perifere vennskap faktisk betyr mer enn du tror.

Disse 7 vennskapene er viktige

Ifølge Psychology today finnes det syv grunnleggende typer vennskap, som alle har en stor verdi for livet ditt. Å føle at du er en del av et større fellesskap kan påvirke livskvaliteten din i stor grad.

Alle disse relasjonene og vennskapene er faktisk veldig viktige:

1. Livslange vennskap.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer