Anja Edin, en av Norges beste håndballspillere, kjæreste med Gro Hammerseng og nå også fryktløs. Foto: Rolf-Ørjan Høgset Foto: Rolf-Ørjan Høgset
Anja Edin, en av Norges beste håndballspillere, kjæreste med Gro Hammerseng og nå også fryktløs. Foto: Rolf-Ørjan Høgset Foto: Rolf-Ørjan Høgset Vis mer

Selvbilde

- Derfor er jeg ikke redd mer

Håndballstjernen Anja Edin (30) har sin helt egen metode for å takle frykt og pessimisme.

Anja Edin er kjæreste med Norges mest populære håndballspiller, Gro Hammerseng.

Sammen har de sønnen Mio. Men det er verken kjæresten eller harde intervalltreninger som er hemmligheten bak Anja Edins suksess.

Forklaringen er snarere å finne i en tatovering Anja har på underarmen.

LES OGSÅ: Gro Hammerseng om å være dårlig til å føde.

Det umulige mulig

Tatoveringen på Anjas arm sier «fearless», og nettopp å bli fryktløs har vært Anjas prosjekt og mål helt siden hun var liten jente. Nå holder den nybakte mammaen motivasjonsforedrag om temaet.

– Jeg beundrer barn. De faller hundre ganger om dagen, likevel er det opp igjen. Det umulige er mulig for barn, sier Anja i et eksklusivt intervju i ukens KK. (KK8/22. februar).

LES OGSÅ: Slik bygger du selvtillit!

KK8 /22. februar
KK8 /22. februar Vis mer

Pessimisten på lydløs

– Fearless handler om å være modig når man egentlig er redd, forklarer Anja om metoden hun har utviklet.Før var hun redd for å dusje i jentegarderoben. Hun var skrekkslagen før sitt første foredrag. Hun var redd før kamp. Og hun kjente negative tanker komme krypende da hun forsto at ikke alle i Larvik var like glade for det nye tilskuddet på byens håndballag.

Det var da hun for alvor lærte seg å skru pessimisten eller «Ms. Hjerne» på lydløs.

LES OGSÅ: Agnes Kittelsen om det dårlige selvbildet

– Har ikke tid til deg

– Fearless handler om å takle den pessimistiske stemmen.

– Hvordan gjør du det?

– Jeg sier:« Hallo, jeg registrerer at du har kommet på besøk, men jeg har ikke tid til deg akkurat nå. Jeg har så mye annet som er viktig». Så fokuserer jeg på andre ting som holder tankene opptatt, sier Anja.

TEKST: Kjersti Kvam FOTO OG MAKE UP: Rolf-Ørjan Høgset

Les hele intervjuet med Anja Edin i ukens KK (KK8).

Sjekk KKs kjærlighetshoroskop

Saker spesielt utvalgt for deg: