GIFT 4 GANGER: Ghita Nørby sparer ikke på noe når livet skal leves, og har satset alt i ekteskapet - fire ganger. Foto: Kristina Demant/ All Over Press
GIFT 4 GANGER: Ghita Nørby sparer ikke på noe når livet skal leves, og har satset alt i ekteskapet - fire ganger. Foto: Kristina Demant/ All Over Press Vis mer

Ghita Nørby

Derfor flyttet Ghita Nørby (79) sammen med eksmannen igjen

Skuespilleren deler et spesielt vennskap med eksmannen - men de deler ikke vaskemaskin lenger.

KK.NO: Da Ghita Nørby, Danmarks mest kjente skuespillerdiva, ble 75 år, sendte hun ut en pressemelding til det danske folk: - Jeg skal skilles.

Det 27 år lange ekteskapet med Svenn Skipper hadde kommet til veis ende, og det var ikke med lett hjerte at Ghita gikk inn i sitt livs fjerde skilsmisse.

LES OGSÅ: En ære å få spille mot Ghita

Vidunderlig vennskap

Nå har livet imidlertid endret seg igjen for Ghita, som fyller 80 år i januar. Og hun har flyttet tilbake til trehuset i Holte utenfor København - sammen med Svenn.

BOR SAMMEN: Ghita Nørby og Svenn Skipper mens de ennå var gift.
 Foto: Hanne Juul /  All Over Press
BOR SAMMEN: Ghita Nørby og Svenn Skipper mens de ennå var gift. Foto: Hanne Juul / All Over Press Vis mer

- Jeg var gift med Svenn i 27 år, så ble vi skilt, og nå har vi et fint og vidunderlig vennskap - sånn kan det altså også gå. Svenn har sitt liv og jeg har mitt liv, og vi er fortsatt skilt. Men etter en stund fra hverandre fant vi ut at vi gjerne ville møtes igjen. Det gjorde vi og fant ut at vi egentlig liker hverandre godt.

Så dere bor sammen som venner?

- Det er akkurat det vi gjør, sier Ghita i et eksklusivt intervju i ukens KK. Ghita er filmaktuell i Danmark, og lar slett ikke alderdommen prege livet hennes.

- Så lenge du er til, så er du til, sier hun.

LES OGSÅ: Hemmeligheten bak et langt ekteskap

Gift fire ganger

Ghita Nørby giftet seg for første gang ganske ung, men det var et ulykkelig ekteskap, og mannen hennes tok sitt liv. Hun snakker ikke gjerne om den tiden. Senere giftet hun seg med den italienske popsangeren Dario Capeotto og fikk sitt eneste barn.

Hun var også gift med en dansk skuespiller, før hun møtte Svenn som hun var gift med i nesten tretti år.

- Jeg har prøvd ekteskapet fire ganger og endelig funnet ut at det ikke er en god løsning for meg. Jeg synes det er hemmende for den menneskelige utviklingen. Du starter med å være veldig forelsket, og så viser det seg at du er inne i noen bånd som hemmer deg. Jeg synes at man kan sperre hverandre inne som ektepar, sier Ghita.

LES OGSÅ: Derfor skiller norske par seg

To motpoler

Svenn og hun deler nå et dypt vennskap - men ikke vaskemaskin.

- Jeg er et veldig utadvendt menneske, og Svenn er mer innadvendt. De motpolene kan gjøre at at jeg blir for mye.

Hvordan da?

- Det kan man være hvis man tar del. I livet. I alt sammen. Men nå kan Svenn si: «Kan du ikke bare sette deg ned, Ghita? Du løper jo rundt!». Og jeg kan se at han har rett. Det kan han tillate seg fordi han er min gode venn, min veldig gode venn.

Dette intervjuet er hentet fra KK48.

Sjekk KKs kjærlighetshoroskop

Saker spesielt utvalgt for deg: