Å bo i skogen:

Derfor flyttet vi til skogs

Møt tre kvinner som valgte bort det «vanlige» livet og flyttet ut i skogen.

– Jeg kunne fortsatt tenkt meg å bo i skogen. At jeg ikke gjør det, handler om barna, sier Mette Helbæk (41). FOTO: Stine Christiansen
– Jeg kunne fortsatt tenkt meg å bo i skogen. At jeg ikke gjør det, handler om barna, sier Mette Helbæk (41). FOTO: Stine Christiansen Vis mer
Publisert

For tre år siden flyttet kokk og forfatter Mette Helbæk ut i den svenske skogen for å åpne restaurant sammen med mannen sin.

– Det var mannen min Flemming som ville flytte til skogs. Og i halvannet år kjørte vi rundt og lette etter et sted der vi kunne bo. En dag sto vi så i en skog på en øy, og der kjente jeg noe: Her kan jeg bo. Det handlet om roen og tanken om det langsomme livet. Men det endte stikk motsatt.

– Det er typisk meg å ha rotet meg inn i dette

Det første halvåret var eventyrlig. Det var bare meg, Flemming og ungene. Om vinteren sov vi et båthus, og jeg skrev min siste bok «Supersunde superfoods» ved varmen fra vedovnen.

Vi flyttet til Sverige, fordi vi gjerne ville utforske en ny måte å gjøre ting på, både privat og profesjonelt. Vi ville finne ut av hvor komfortabelt man må ha det som gjest for å ha det godt. Egentlig skal det ikke så mye til. Mange av de tingene du finner på luksushoteller, er ting som forstyrrer.

Vi startet helt forfra. Barna skulle begynne på en ny skole i et nytt land der undervisningen foregår på svensk. Og selv skulle vi etablere et helt nytt nettverk. I Danmark hadde vi et nettverk når det kom til å drive restaurant, men her skulle vi starte fra bunnen av, og det tar jo tid. I tillegg skulle det bygges restaurant og lages plattformer og toaletter til de ti beduinteltene vi startet opp med. På et tidspunkt var det om lag 20 frivillige som hjalp til, som skulle ha kost og losji. Vi hadde frivillige fra alle verdenshjørner, bokstavelig talt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer