Jonas Gahr Støre

Derfor gikk statsministeren og kona i parterapi

- Selv folk som kjenner hverandre godt, som vi som har vært sammen i 40 år, kan ha godt av å få hjelp, sier statsminister Jonas Gahr Støre til KK.

JONAS GAHR STØRE: Statsministeren og kona Marit Slagsvold under åpningen av Nasjonalgalleriet i sommer. FOTO: NTB
JONAS GAHR STØRE: Statsministeren og kona Marit Slagsvold under åpningen av Nasjonalgalleriet i sommer. FOTO: NTB Vis mer
Publisert

Statsminister Jonas Gahr Støre (62) rigger seg til i sofaen, retter på dressjakken og spør om det gikk hardt for seg når jeg forteller ham at den noe groggy stemmen min er et resultat av gårsdagens julebord med fagforeningen. Han trekker på smilebåndet.

Jeg undres i om jeg er «tilgitt» for å stille opp hos statsministeren «dagen derpå», nettopp fordi at det var julebord med fagforeningen. Jeg lar det bli med tanken.

Bak meg knitrer det i oljepeisen, og en av statsministerens medarbeidere smyger seg inn fra sidelinjen og plasserer lydløst en kaffekopp på sofabordet foran meg.

I stolen ved siden av meg sitter statsministeren blodferske statssekretær og spinndoktor Kristoffer Thoner. Han har allerede forhørt seg mer enn én gang om hva jeg skal spørre statsministeren om.

- Julerelaterte spørsmål, har jeg pliktoppfyllende svart både ham og andre i Støres kommunikasjonsstab.

Det er jo dét Statsministerens kontor har satt som premiss for intervjuet. Selv om det ikke er til å stikke under stol at det frister å spørre den ferske spinndoktoren om hvordan det har vært å stå i den opphetede McKinsey-stormen, som har herjet landet de siste dagene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.