Afghanistan:

Derfor leser de opp nyheter med munnbind

Det har utviklet seg til å bli rene "heksejakten" på kvinner i Afghanistan. Nå protesterer også mennene.

TRIST: Hamed Bahram én av nyhetsankerne som bruker munnbind på TV i Afghanistan nå. Nyhetskanalen mener det er en trist tid. FOTO: NTB
TRIST: Hamed Bahram én av nyhetsankerne som bruker munnbind på TV i Afghanistan nå. Nyhetskanalen mener det er en trist tid. FOTO: NTB Vis mer
Publisert

Etter at Taliban igjen tok makten over Afghanistan i august i fjor, samtidig som vestlige land trakk styrkene sine ut, gikk regimet offentlig ut og sa at de ikke ville innskrenke kvinners rettigheter.

Men siden den gang har regimet gjort det omvendte - til fordømmelse og kritikk fra flere organisasjoner for menneskerettigheter. Det skriver den britiske avisen Independant.

Verre og verre

I november i fjor skrev Journalisten at det talibanske Departementet for fremming av dyd og forebygging av umoral ba TV-kanalene om å slutte å vise dramaserier og såpeoperaer med kvinnelige skuespillere.

LES OGSÅ: Hanifa (24) er analfabet og ble tvangsgiftet som 15-åring

I det siste har de mannlige nyhetsankerne, Nesar Nabil og Hamed Bahram, i den Afghanske TV-kanalen TOLOnews lest nyheter med munnbind på. Det skriver NRK.

Og selv om man de siste to årene er blitt vant til å se reportere med munnbind, har ikke dette noe med pandemien å gjøre.

Taliban har nemlig innført en ny lov som pålegger kvinnelige ankere å dekke til ansiktet mens de er på luften. I protest mot dette bruker derfor deres mannlige kolleger munnbind.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer