Det var søndag kveld den nærmest allstedsnærværende Jenny Skavlan delte en ærlig post på Instagram, der nesten 500.000 følger henne i hverdagen som «gjenbruks og syjunkie», som hun selv omtaler seg.
Under en bildekarusell som startet med et bilde av henne liggende flatt ut under en parasoll mens solen sank i havet, fortalte hun om hvordan en intens vår nesten hadde sendt henne i veggen, og om de grepene hun hadde tatt etter det.

Sarah kjørte gråtende hjem fra jobb, la seg i senga og ble der
Hektisk karriere
Skavlan ble allmenn kjent etter å ha deltatt i en pizzareklame som 21- åring i 2007, og har forblitt et relevant navn både som programleder i NRK, og ikke minst grunnet sin lidenskap for bruktklær og omsøm.
I 2016 ble hun kreativ direktør for gjenbruksappen Tise.
I 2020 var hun med på å starte opp sykollektivet Fæbrik sammen med tre andre jenter, med mål om å inspirere til et grønnere klesforbruk.
Midt i en hektisk karriere har hun også blitt mamma til to døtre på som nå er 7 og 4 år.
KK gjorde dette intervjuet med Skavlan i fjor, der hun blant annet fortalte om valgt om å holde døtrene helt unna medienes søkelys.
Denne våre og sommeren har hun altså vært nødt til å roe ned, og har blant annet slettet some-apper, hvilt og meditert forteller hun i innlegget.
Ut fra måten det hele er skrevet på, er det tydelig at Skavlan tross den krevende perioden har beholdt både humoren og selvironien.
Hun avslutter innlegget slik:
- Og nå skal jeg prøve å ta med meg noe av det jeg har lært om tilstedeværelse og balanse videre inn i det narsissistiske livet mitt, først med en bildekarusell av MIN sommer. Meg meg meg meg

- Jeg ble aldri fornøyd med meg selv som mamma
Helt vanlig
Typiske symptomer på utbrenthet er følelsen av å være fysisk, følelsesmessig og mentalt utslitt på grunn av lang tids krevende jobbsituasjon, står det å lese på nhi.no (norsk helseinformatikk).
Utbrenthet kan ramme mennesker i alle yrkesgrupper.

Både slitenhet og utbrenthet nevnes ofte som vår tids nye folksykdommer.
Studier viser at så mange som 25 prosent av befolkningen til enhver tid opplever det man kan kalle mild utbrenthet, opplyser Oslo psykolog klinikk på sin hjemmeside, og slår videre fast at det å være litt utbrent med andre ord er helt vanlig.
2 prosent har en mer alvorlig utbrenthet, som ofte fører til sykemelding. Personer i alderen 40 – 59 år ser ut til og være mest utsatte, kommer det også fram der - og at det oftest er kvinner som rapporterer å bli utbrente.
Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no