Camilla Lorentzen

Derfor snur Camilla Janteloven på hodet - i bikini!

- Jeg er ikke avhengig av at andre damer er «dårlige» for selv å være bra. Jeg er bra bare fordi jeg er meg.

KLAR OPPFORDRING: Camilla Lorentzen forklarer at hun elsker kvinner som poster lettkledde bilder, og tror at de er noe. Foto: Privat
KLAR OPPFORDRING: Camilla Lorentzen forklarer at hun elsker kvinner som poster lettkledde bilder, og tror at de er noe. Foto: Privat Vis mer
Publisert

«Du vet når jenter poster bilder av seg selv i undertøy på Insta, og tror de er noe. Jeg elsker det» skriver influenser og kroppspositivist Camilla Lorentzen (31), under ett av innleggene hun har delt med sine 125.000 Instagram-følgere.

- Jeg synes denne kulturen, hvor vi trykker andre kvinner ned for å løfte oss selv eller andre opp, er utdatert, og virkelig er noe vi må slutte med, sier Camilla til KK.

Hun håper at flere kvinner vil heie på hverandre, istedenfor å komme med nedlatende kommentarer til bilder man ser på blant annet Instagram.

- Så du ville ikke vist deg slik på internett? Heia hun som gjør det som er rett for henne, og heia du som gjør det som er rett for deg.

LOV Å VISE KROPP: «Du vet når jenter poster bilder av seg selv i undertøy på Insta, og tror de er noe. Jeg elsker det» skrev Camilla Lorentzen under dette bildet. Foto: Privat
LOV Å VISE KROPP: «Du vet når jenter poster bilder av seg selv i undertøy på Insta, og tror de er noe. Jeg elsker det» skrev Camilla Lorentzen under dette bildet. Foto: Privat Vis mer

Sammenligning

Camilla deler gjerne bilder av at magen krøller seg når hun sitter, og bilder bakfra hvor hun påpeker at valker på ryggen er helt naturlig. Hun oppfordrer alle til å kle seg i akkurat det de vil, og understreker at det er helt greit å ha hår under armene.

Camilla understreker at hun sjelden får stygge eller ufine kommentarer selv – i alle fall ikke direkte.

- Det er nok vanligere å skrive slike kommentarer om andre personer på sladresider, eller at man hvisker det til kompisen sin på bussen. Det jeg likevel ofte får høre er at det er så flott at «en som meg» poster bilder av kroppen sin, fordi man «er så lei av at alle de perfekte jentene skal gni kroppene sine opp i kamera». Og... Det er jo nøyaktig det samme.

Camilla sier at hun forstår at disse kommentarene er ment som et kompliment, men at det virker mot sin hensikt.

- Problemet er at et kompliment som baserer seg på å trykke andre kvinner ned, aldri vil falle i god jord hos meg. Jeg er ikke avhengig av at andre damer er «dårlige» for selv å være bra. Jeg er bra bare fordi jeg er meg. Jeg trenger ikke sammenlignes med noen.

TO POSERINGER, SAMME KROPP: Camilla Lorentzen ønsker å vise hvor mye kroppsfasongen kan endre seg ved å posere ulikt. Foto: Privat
TO POSERINGER, SAMME KROPP: Camilla Lorentzen ønsker å vise hvor mye kroppsfasongen kan endre seg ved å posere ulikt. Foto: Privat Vis mer

Endret fokus

For å få bedre selvtillit og styrke eget selvbilde, begynte Camilla å fokusere på å ikke snakke nedlatende om andre kvinner – hverken høyt eller inni eget hode.

- Det ligger så dypt begravet i oss, det der med å sammenligne oss med andre kvinner. At vi prøver å finne ting vi ikke liker med andre, slik at vi på en rar måte kan like oss selv litt bedre, kommer helt automatisk. Hvor mange ganger har du ikke tenkt «jaja, jeg har kanskje ikke verdens fineste kropp, men jeg viser den i alle fall ikke frem på internett sånn som hun gjør», sier hun spørrende, og tilføyer:

- Det eneste du gjør når du tenker, eller sier, slike ting, er å fortelle deg selv at også du blir dømt for det du gjør, og at du må passe på å opprettholde en fasade slik at andre ikke skal snakke stygt om deg. Til slutt ender det med at det ikke påvirker kvinnen du tenker dritt om i det hele tatt, det påvirker kun deg selv.

- Ved å snakke fint om andre istedenfor, fokusere på at andre tar de valgene som er best for seg, og at det virkelig ikke angår deg, vil du på sikt tro at det samme gjelder for deg. Slik var det iallfall for meg!

Foto: Privat
Foto: Privat Vis mer

Ekstremt press

Noen hevder at mye fokus på kropp, uansett fasong, vil påvirke oss negativt. Nettopp fordi kropp forblir et tema, og at det i seg selv er usunt.

- Hva tenker du om dette?

- Jeg tenker at vi lever i et samfunn hvor presset om å se ut på en viss måte er så ekstremt at vi trenger stemmer og kropper som viser at det er mulig å lykkes og være glad i seg selv, uansett hvordan man ser ut, sier Camilla.

Hun mener at dersom man ikke trenger den påminnelsen, kan man unngå å oppsøke den.

- Vi er jo tross alt så heldige at vi ikke ser «alle typer kropper» med mindre vi aktivt oppsøker dem, sier hun sarkastisk.

Du trenger kun å imponere deg selv

Mange influensere deler kun de beste bildene av seg selv – med den riktige poseringen, i det riktige lyset. Det er også mange bilder som er redigert – noe det kan være vanskelig å innrømme overfor følgerne sine. Camilla, derimot, velger å vise en ekte kropp.

- Jeg kan garantere at du aldri vil få se et redigert bilde på min Instagram-konto. Du får se virkeligheten, akkurat slik den er. Jeg vil minne deg på at du er god nok, akkurat som du er.

Derfor snur Camilla Janteloven på hodet - i bikini!

Det siste året har påvirket treningsvanene til mange av oss. Enkelte treningssentre har vært stengt i et halvt år, og mange har nok fått kjenne på at motivasjonen har uteblitt. Om du ikke føler deg så bra, og kanskje gruer deg litt til å ta på bikinien i sommer, har Camilla noen ord hun ønsker at du skal ta til deg.

- Du trenger ikke å trekke inn magen, la være å spise eller holde pusten for å imponere verden. Den eneste du trenger å imponere her i verden er deg selv, og jeg tror du blir mest imponert om du velger å gi litt mer faen.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer