Vera Micaelsen:

Derfor var Vera Micaelsens siste hilsen til barna så viktig

– Barn kan bruke Vera Micaelsens siste hilsen til å snakke med hverandre, og til å snakke med trygge voksne om det å dø, sier barnepsykolog.

SNAKKER OM DØDEN: Programleder og skribent Vera Micaelsen var kreftsyk i fire år. I en siste hilsen snakker hun om døden til Aftenposten Juniors lesere. FOTO: NTB Scanpix
SNAKKER OM DØDEN: Programleder og skribent Vera Micaelsen var kreftsyk i fire år. I en siste hilsen snakker hun om døden til Aftenposten Juniors lesere. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Trebarnsmor og programleder Vera Micaelsen (43), som nylig døde av kreft, hadde en stor og viktig rolle i mange barn og unges liv, også gjennom bøker hun skrev og som spaltist i Aftenposten Junior.

Ett av Veras budskap til barn og unge var å velge åpenhet. Snakk med en voksen, fortell om tankene dine; også de som er vonde og vanskelige. Vera var kreftsyk i fire år, men fortsatte å svare på spørsmål fra barn og unge i Aftenposten, den siste tiden fra sykesengen.

Før hun døde, skrev hun en siste hilsen til de unge leserne sine, som sto på trykk i Aftenposten junior den samme uken som hun ble gravlagt. Det er sterke ord, trykket i samråd med Veras familie:

«Aller kjæreste Junior-lesere. Når dere leser dette, er jeg død. Dessverre har jeg levd med kreft i over fire år. Kreften jeg har, er av en type folk vanligvis ikke dør av i Norge, men jeg har vært veldig uheldig.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer