Haddy Njie

Derfor ville Haddy Njie lenge ikke ha barn

- Jeg følte jeg var for ustabil og jeg hadde ikke lyst til å føre videre alt det jeg ikke likte med meg selv, sier hun til KK.

HADDY NJIE: TV-profil Haddy Njie og Ap-politiker Trond Giske venter sitt andre barn. Her fotografert ved Rådhuset i Oslo høsten 2021. FOTO: Naina Helen Jåma / NTB
HADDY NJIE: TV-profil Haddy Njie og Ap-politiker Trond Giske venter sitt andre barn. Her fotografert ved Rådhuset i Oslo høsten 2021. FOTO: Naina Helen Jåma / NTB Vis mer
Publisert

I begynnelsen av oktober delte TV-profil Haddy Njie (42) den gledelige nyheten om at hun og ektemannen Trond Giske (54) venter sitt andre felles barn. Fra et tidligere forhold har han datteren Una (18).

I et åpent og ærlig innlegg på Instagram-profilen sin deler 42-åringen at alt ikke er rosenrødt ved svangerskapet hun nå er inne i, på bakgrunn av at hun denne uken gjestet podkasten Summa summarum.

Podkast-programleder Kjersti Kvam spør om hvordan hun har det, og den vordende tobarnsmoren Haddy svarer dønn ærlig på et spørsmål som mange vanligvis velger å pynte på, med fraser som «det går bra!» og «alt er fint!».

- Nå er jeg halvveis i svangerskapet mitt, og driver å balanserer en svangerskapsdepresjon, så jeg er egentlig ganske ujevn fra dag til dag, sier Haddy i podkasten.

Ikke planlagt

Til KK utdyper 42-åringen bakgrunnen for hvorfor hun valgte å svare med åpenhet og ærlighet, og forteller at det ikke lå i kortene at hun skulle dele om svangerskapsdepresjonen.

- Det var ikke planlagt. Jeg hadde takket ja til å være gjest i podkasten for lenge siden. Så satt jeg der og fikk spørsmålet: Hvordan har du det? Så måtte jeg bare ta et valg. Være ærlig eller late som om alt er greit. Det kjentes riktig å være ærlig. Når pressen omtaler graviditet, er det selvsagt bare glede og hjerter og «baby-lykke». Jeg følte det var viktig å si at det ikke alltid er sånn, sier hun til KK.

- Hvorfor føler du at det er vanskeligere å snakke om svangerskapsdepresjon enn bekkenløsning?

- Det er mye lettere å snakke om denne typen lettere psykiske vanskeligheter nå enn det var for bare noen år siden. Og jeg viser jo samtidig, ved å sitte i et studio å snakke om det, at jeg klarer meg. Jeg tror på at dette skal gå bra. Det hadde vært noe helt annet om jeg var helt nede for telling og ikke kunne ta vare på meg selv og familien.

Haddy mener det er mye mer tabubelagt og umulig å kommunisere når man står midt i det.

- Samtidig er det ikke bare lett, det føles veldig utrygt. Både for meg og for folk rundt meg. Jeg blir så sårbar, særlig fordi jeg står midt i det akkurat nå. Det har også vært en viktig diskusjon om alle de kjente menneskene som «står fram» med angst og depresjoner. Jeg tror det er et tveegget sverd.

- På hvilken måte?

- Åpenhet er viktig, men hvis alle som er åpne, er velfungerende og friske og robuste og til tider sykeliggjør helt vanlige livserfaringer, virker det mot sin hensikt. De som ikke finner en måte å leve godt med angsten sin på, de som har tyngre diagnoser, de som kjemper og aldri får hjelp, blir kanskje ikke motivert av at en eller annen kjent person snakke om sin seier over angsten, sier Haddy.

BRYLLUP: Sommeren 2019 giftet Haddy Njie og Trond Giske seg i Nidarosdomen i Trondheim. FOTO: Ned Alley / NTB
BRYLLUP: Sommeren 2019 giftet Haddy Njie og Trond Giske seg i Nidarosdomen i Trondheim. FOTO: Ned Alley / NTB Vis mer

- Føler du at åpenheten hjelper deg på noe vis?

- Jeg er veldig åpen om hvordan jeg har det. Jeg forteller det til venner og bekjente og alle jeg tenker kan merke at noe er annerledes. Med det letter jeg litt på alle kravene og gjør samtidig meg selv bevisst på at jeg må ta vare på meg selv for å kunne være der for de som er rundt meg, sier Haddy ærlig.

Skulle lenge ikke ha barn

Haddy og Ap-politiker Trond Giske giftet seg sommeren 2019, etter å ha vært et par siden 2014.

TV-profilen har vært åpen om at hun ikke hadde planer om å få barn, men i 2016 ble hun mor for første gang til datteren Maria.

- Hvorfor ville du ikke ha barn, og hva endret seg?

- Jeg følte jeg var for ustabil og jeg hadde ikke lyst til å føre videre alt det jeg ikke likte med meg selv. De siste 10-12 årene har jeg jobbet ekstremt mye med meg selv og forandret syn på både meg selv og verden rundt meg. Nå føler jeg meg trygg på at jeg har like gode forutsetninger som de fleste andre til å være en god mor for barna mine.

Haddy legger til:

- Og de har en far som alltid kommer til å ta imot både dem og meg, uansett hva som skjer. Også har jeg vel innsett at jeg også har noen gode sider som barna mine kan få med seg, ikke bare mørke.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer