Dorthe Bolther:

– Det blir aldri som før, men livet er fortsatt verdt å leve

Dorthe Bolther overlevde ulykken. Men hvordan gjenfinne seg selv som kvinne i en halv kropp?

ULYKKE: For to år siden ble Dorthe (41) kjørt ned av en lastebil. FOTO: Runolfur Gudbornsson
ULYKKE: For to år siden ble Dorthe (41) kjørt ned av en lastebil. FOTO: Runolfur Gudbornsson Vis mer
Publisert

Hvordan forblir man en feminin kvinne når det ene beinet mangler? Kan man bruke sexy ­undertøy? Finne en ny kjæreste? Og hva med jobben, som normalt krever 18 000 skritt daglig?

Alt dette og tusen andre ting lå Dorthe ­Bolther og tenkte på igjen og igjen i løpet av de 243 dagene hun lå på Rigshospitalet i København. For to år siden ble hun kjørt ned av en lastebil. Det kostet henne venstrebeinet, mens høyrebeinet for alltid vil være merket av ulykken.

Men en ukuelig tro på livet, masse humor, en tett ­familie og ikke minst en helt unik venninneflokk fikk henne opp og stå igjen. Bokstavelig talt.

Høsten 2017 var fantastisk for Dorthe. Drømme­jobben som sosial- og helseassistent på fødeavdelingen på nærmeste sykehus ga livet mening, privatlivet var på skinner, og hun var i bedre form enn noensinne.

Nyttårsaften var hun på vakt med champagne, kransekake og nyfødte nyttårsbabyer, og 3. januar 2018 begynte på treningssenteret med yngstesønnen og tenåringen Mathias, samt innkjøp til en planlagt, god middag.

– Vi hadde en virkelig hyggelig formiddag, og den har jeg vært gjennom tusen ganger siden, for den ble jo skjellsettende, husker Dorthe da vi møter henne i den hyggelige leiligheten hennes.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer