Juletradisjoner

- Det blir ikke skikkelig jul før vi har pyntet mammas protese

Julefilm-aktuelle Solveig Kloppen har sine helt særegne tradisjoner før julefreden senker seg.

JULEFILM: Solveig er aktuell på det store lerretet, denne gangen i familefilmen «Dragevokterens jul», som tematiserer ensomhet i jula. FOTO: Astrid Waller
JULEFILM: Solveig er aktuell på det store lerretet, denne gangen i familefilmen «Dragevokterens jul», som tematiserer ensomhet i jula. FOTO: Astrid Waller Vis mer
Publisert

Noen husker kanskje den romantiske komedien «Kvinnen i mitt liv» fra 2003? Den gang Thomas Gjertsen var sånn framoverbustete, Robbie Williams-styla på håret, og falt for den kule, smarte Ane Dahl Torp etter et hektisk ungkarsliv? Vel, den observante seer minnes kanskje Solveig i rollen som lesbiske Marte? Ganske søt var hun også, med blonde musefletter på sin egen bryllupsdag.

- Den filmen. Jeg vet ikke om den tåler gjensyn? Min rolle var i hvert fall en relativt forglemmelig prestasjon vil jeg, si sier Solveig og ler i telefonen. Og legger til at det kanskje ikke er så rart at det tok nærmere tjue år før noen spurte henne om å spille i film igjen.

Vel, muligheten har bydd seg igjen, og Solveig er igjen aktuell på det store lerretet, denne gangen i familiefilmen «Dragevokterens jul». I filmen møter vi Sara som helst vil forsvinne som en ninja, og nabogutten Mortimer som drømmer å bli YouTube-stjerne. Så krasjlander det en vaskeekte drage i et forlatt hus som Sara har planlagt å feire jul i alene, og for å si det sånn: det blir det julefilm av. Med premiere denne uka.

- Jeg så filmen på tirsdag og må si jeg ble imponert. Særlig over de tre hovedrolleinnehaverne, altså barna og dragen, sier Solveig.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer