#Metoo:

- Det eneste jeg er redd for er at ordentlige gutter skal settes i samme bås som de som står bak grov trakassering og overgrep

Overgrepsutsatte June Holm hyller #Metoo-kampanjen som bidrar til mer åpenhet. Ekspertene er enig.

#METOO: June Holm har selv vært åpen om overgrepene hun har vært utsatt for, og på bloggen sin har hun skrevet et innlegg med tittelen «To ord som forandrer verden». Foto: Privat
#METOO: June Holm har selv vært åpen om overgrepene hun har vært utsatt for, og på bloggen sin har hun skrevet et innlegg med tittelen «To ord som forandrer verden». Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I kjølvannet av Harvey Weinstein-skandalen som denne høsten har skapt heftige debatter i Hollywood - og over resten av verden, har flere kjendiskvinner over Atlanteren oppfordret jenter og kvinner til å dele emneknaggen #Metoo på sosiale medier som en indikator på at man har vært utsatt for seksuell trakassering. Tanken bak er at åpenheten skal vise hvor mange som faktisk er blitt rammet, og at man ikke er alene.

Kampanjen har spredd seg på sosiale medier, og en av dem som har tatt oppfordringen er June Holm (26), som tidligere har vært åpen overfor KK om at hun møtte veggen og ble innlagt på psykiatrisk sykehus i 2016 etter å ha blitt utsatt for grov voldtekt. Sammen med Andrea Voll Voldum (21) står hun bak stiftelsen «Vi Tror Deg». Til KK sier hun nå at hun synes en slik kampanje som #Metoo er viktig fordi det gjør det enklere å dele og å åpne seg.

- Man avgjør selv om man skal skrive #Metoo eller om man ønsker å utdype og lette mer «på sløret» for å snakke om et problem som man lenge har følt har vært usnakket. Kampanjen sier så ufattelig mye om hvor stort omfang det er av dette og hvor mange som rammes. Jeg håper den kan være en endring som gjør at vi snakker om grensesetting helt fra barnehagen av og ikke minst på skoler, forklarer hun.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer