Ingebjørg Bratland

- Det er aldri populært å si at jeg ikke kommer hjem til jul

Ved tre anledninger har artist Ingebjørg Bratland valgt å feire jul uten familien.

INGEBJØRG BRATLAND: For mange er sanger Ingebjørg Bratland blitt en viktig del av juletradisjonen - selv har hun et helt avslappet forhold til julen. FOTO: Cappelen Damm / Universal Music Group
INGEBJØRG BRATLAND: For mange er sanger Ingebjørg Bratland blitt en viktig del av juletradisjonen - selv har hun et helt avslappet forhold til julen. FOTO: Cappelen Damm / Universal Music Group Vis mer
Publisert

Egentlig skulle intervjuet med den folkekjære artisten Ingebjørg Bratland (30) ha foregått ansikt til ansikt, slik som de fleste KK-intervjuer gjør, men den pågående koronapandemien har gjort at vi nå sitter på hver vår tue - foran hver vår PC-skjerm.

For begge parter er dette jomfruturen hva gjelder intervju gjort via en videotjeneste, og vi er nok to som ber en stille bønn om at teknologien er med oss, slik at pinlige pauser ikke oppstår.

For det er ingen tvil om at koronapandemien har snudd livene våre på hodet. Ikke bare for artisten Ingebjørg og journalisten Malini - men for hele verden. Og med julehøytiden rett rundt hjørnet, er det mange som går en usikker og spesiell tid i møte.

Tre julekvelder uten familien

Ingebjørg er selv vokst opp med en tradisjonell og varm julefeiring, med hele storfamilien hjemme på Bratland i Vinje i Telemark - der mors syv slag alltid har stått på bordet, barna har gått julebukk til naboene og juletrehogst med far har vært en del av tradisjonen.

- Det var nesten romantisk kvalmt hjemme hos oss i julen da jeg vokste opp, sier Ingebjørg og ler, mens hun ramser opp flere juleklisjeer som preget familiejulen på 90-tallet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer