Kk Reportasje

- Det er bare én ting jeg angrer på

Det er fire måneder siden Magne Helander måtte begrave datteren Ylva (7).

ENGLEPAPPA: "Rest in peace Ylva. Du er nå blitt en engel",  skrev Magne Helander på facebooksiden sin 6. november 2013, der 90.000 fulgte ham og kampen mot datterens hjernekreft. Ylva ble syv år gammel.  Foto: Geir Dokken / All Over Press Norway
ENGLEPAPPA: "Rest in peace Ylva. Du er nå blitt en engel", skrev Magne Helander på facebooksiden sin 6. november 2013, der 90.000 fulgte ham og kampen mot datterens hjernekreft. Ylva ble syv år gammel. Foto: Geir Dokken / All Over Press Norway Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det skal ikke skje. Barnekister skal ikke finnes. Kvelden før slekt og venner tok farvel med Ylva i Drøbak kirke, klistret mamma Cecilie den hvite, lille kisten full av glitrende, rosa klistremerker.

– Hadde Ylva hatt sjans, ville hun klistret sammen med henne. Hun elsket klistremerker, sier Magne med et lite smil.

Begravelsen var til ære for Ylva. Slik datteren ville laget den. Med fargerike klær, fin musikk, ballonger – og to klovner. Det var lov å le. Lov å gråte.

Kanskje er du en av de 90.000 som ikke kjente verken Ylva eller familien, men som likevel fulgte dem på Facebook gjennom hver setning, hver tåre og hvert bilde i den fire år lange, hjerteskjærende perioden med hjernekreften.

Kanskje er du en av de mange foreldrene som kjente angsten for å miste ditt eget barn hogge deg som en diger øks i brystet.

Likevel leste du videre – og fulgte oppfordringene til Magne Helander å komme deg ut i solen, glede deg sammen med barna dine og nyte nuet.

Magne Helanders små, nære pappa-ord om datterens sykdom gjorde noe med oss.

Akkurat som Anbjørg Sætre Håtun og Karl Erik Bøhn berørte oss med sin feiring av livet og kjærligheten helt inn i døden.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer