Spiseforstyrrelser

– Det er det mest skremmende, men også det vakreste, jeg har opplevd i hele mitt liv

Christine ble innlagt på psykiatrisk avdeling etter å ha slitt med spiseforstyrrelser i 20 år. Kun fem måneder etter at hun ble skrevet ut, kom overraskelsen: Hun var gravid.

HAR FÅTT ET HELT NYTT LIV: Etter 20 år med spiseforstyrrelser, har Christine klart å få et mer normalt forhold til mat og egen kropp. Mye av grunnen til det, er datteren Pil. FOTO: Privat
HAR FÅTT ET HELT NYTT LIV: Etter 20 år med spiseforstyrrelser, har Christine klart å få et mer normalt forhold til mat og egen kropp. Mye av grunnen til det, er datteren Pil. FOTO: Privat Vis mer
Publisert

– Jeg begynte å slite allerede som syvåring, men spiseforstyrrelsen «angrep» meg på en annen måte etter voldtekten.

Christine Tallulah Nørgaard (30) har opplevd mye vondt i livet sitt. I mange år levde hun ikke fordi hun ønsket det, men hun ville få dårlig samvittighet overfor familien om hun tok livet sitt.

Selv om hun slet allerede på barneskolen, var hun på et bra sted i livet da hun begynte på videregående skole, på dramalinjen. Der følte hun seg endelig hjemme.

– Sakte, men sikkert begynte jeg å nyte livet, bli mer sosial, og takke ja til invitasjoner.

Christine klarte endelig å spise mer normalt, hun sov om natten, og var mer velfungerende enn noen gang. Så ble hun voldtatt.

– Jeg bestemte meg for å aldri bli lykkelig igjen, og jeg ønsket min gamle bestevenninne, spiseforstyrrelsen, tilbake. Jeg var sikker på at det ikke var meningen at jeg skulle ha det fint, og dette var straffen for at jeg flørtet med lykken.

LES OGSÅ: Dette kan være tidlig tegn på spiseforstyrrelse

Skammet seg over voldtekten

Christine stolte på personen som voldtok henne. Hun har ikke telling over hvor mange ganger hun har gått igjennom scenarioet i hodet sitt, for å lete etter en minste lille indikasjon på at det var noe hun ønsket.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer