Eva Weel Skram:

- Det er det tyngste året jeg har hatt

Etter at Eva Weel Skram fikk polypp på stemmebåndet, har hun nesten ikke snakket på et helt år - ikke engang med sin egen sønn.

EVA WEEL SKRAM: – Da jeg sto fram med mobbingen, fikk jeg mange meldinger fra folk som hadde opplevd det samme, som skrev at det betydde mye for dem at jeg sto fram, sier Eva Weel Skram. FOTO: Astrid Waller
EVA WEEL SKRAM: – Da jeg sto fram med mobbingen, fikk jeg mange meldinger fra folk som hadde opplevd det samme, som skrev at det betydde mye for dem at jeg sto fram, sier Eva Weel Skram. FOTO: Astrid Waller Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Unnskyld, men jeg må hvile stemmen litt, sier Eva Weel Skram. Blåser luft ned i en spesiallaget flaske mens det havgrønne blikket forsvinner ut i evigheten. Det buldrer nedi flaska, og luften som slår tilbake, skal massere stemmebåndene. Hun er i rekonvalesens. Eller stemmebåndene hennes er det. Siden Eva ble operert for polypp i halsen i april, har hun vært helt taus.

– Dette er første gang jeg snakker så lenge på et helt år, sier hun og hinter til intervjuet.

– I fem måneder var jeg helt taus i ukedagene for å klare konsertene i helgene. Sammenlagt gikk jeg et helt år uten å snakke. Thomas og jeg kranglet på en blokk som vi sendt imellom oss.

– Litt sånn «din dust», i løkkeskrift?

– Ja, litt sånn. Ha-ha. Når vi handlet, plystret jeg etter ham for å få ham til å komme etter med handlevogna. Det så jo ikke pent ut.

Hun unnskylder seg igjen, og blåser litt til. Spiller en låt fra telefonen, fra den nye plata som kommer i september. «Den finaste på jord» synger Eva klokkerent og kraftfullt, med produsentektemannen Thomas Stenersen på gitar. Sangen er til sønnen William (2), skrevet under dyna en natt han lå ved siden av henne og Eva hadde dårlig samvittighet for at hun hadde vært litt utålmodig.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer