Trond Giske og Haddy Njie:

- Det er en film der kamera snus, og samboerparets historie blir fortalt

Trond Giske og Haddy Njie snakker ut i TV 2-program.

TETT PÅ: Samboerparet Trond Giske og Haddy Njie, som gifter seg til sommeren, har valgt å snakke ut for første gang i TV 2-programmet «Vårt lille land». Det sendes torsdag 25. april 2019. FOTO: Frank Melhus, TV 2
TETT PÅ: Samboerparet Trond Giske og Haddy Njie, som gifter seg til sommeren, har valgt å snakke ut for første gang i TV 2-programmet «Vårt lille land». Det sendes torsdag 25. april 2019. FOTO: Frank Melhus, TV 2 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I januar 2018 trakk Trond Giske (52) seg som nestleder i Arbeiderpartiet, ifølge Dagbladet som følge av en rekke varsler fra kvinner som mente at Giske hadde opptrådt uanstendig overfor dem. Ifølge VG hadde minst ni kvinner gått ut og varslet om Giske på dette tidspunktet, og julen 2017 bekreftet Ap-partileder Jonas Gahr Støre at det hadde kommet nye varsler.

Giske har ved flere av tilfellene gått ut og beklaget, og samtidig hevdet at flere av påstandene er uriktige.

Tidligere i vinter blusset varsler-sakene opp på ny, da Arbeiderpartiet fikk en ny bekymringsmelding om Trond Giske. Denne bekymringsmelding gikk ut på et videoklipp som viste Giske i nærkontakt med en yngre kvinne på et utested i Oslo. Som følge av dette bestemte valgkomiteen i Trøndelag Arbeiderparti i februar at Trond Giske ikke fikk toppverv i partiet, som han på forhånd var innstilt til.

I ettertid har kvinnen, ifølge TV 2, gitt uttrykk for at hun opplevde situasjonen som uproblematisk og at hun ble feilsitert av VG - noe som førte til en stor medieoppmerksomhet omkring VGs håndtering av saken.

HJEMME HOS: Trond Giske og Haddy Njie har åpnet dørene for TV 2. FOTO: Frank Melhus, TV 2
HJEMME HOS: Trond Giske og Haddy Njie har åpnet dørene for TV 2. FOTO: Frank Melhus, TV 2 Vis mer

- Det er på tide at denne siden av historien også blir fortalt

Mens alt dette har stått på, har Trond Giskes samboer Haddy Njie (39) forholdt seg taus. Hun har ikke ønsket å kommentere saken, som har fått enorm oppmerksomhet i media, offentlig.

Likevel hadde VG fått tak i en epost Haddy sendte til Kjersti Stenseng, partisekretær i Arbeiderpartiet, og som som ble videreformidlet til Ap-leder Støre, i januar 2018 - hvor hun beskrev hvilken belastning det har vært for henne selv og samboeren:

«Prosessen i partiet har vært en like stor påkjenning for Trond og meg, som det ekstreme og ensidige trykket fra pressen. Prosessen har vært uforutsigbar, tilfeldig og ensidig til det absurde, med fullstendig mangel på rettsprinsipper», skrev hun i eposten, ifølge VG.

Nå har Trond Giske og Haddy Njie derimot valgt å ta bladet fra munnen, og åpner opp om den tøffe tiden i TV 2-programmet «Vårt lille land». Episoden sendes på TV 2 torsdag 25. april 2019.

Skal vi tro nyhetsredaktør Karianne Solbrække i TV 2, er ikke dette en film som går inn i detaljer i varslene. Til tross for at de hevder at de også stiller den tidligere AP-nestlederen flere kritiske spørsmål om egen oppførsel.

- Det er på tide at denne siden av historien også blir fortalt. Trond Giske og Haddy Njie har inntil nå valgt ikke å snakke om hvordan de opplevde prosessen. Det gjør de nå, og jeg mener det er viktig at det kommer frem, sier nyhetsredaktør Karianne Solbrække i en pressemelding publisert tirsdag 23. april.

- Viktig å ha en diskusjon i kjølvannet av metoo

Videre i pressemeldingen påpeker Solbrække at «metoo er en globalt viktig kampanje som har satt søkelys på seksuell trakassering og maktmisbruk».

- Trond Giske var den offentlige personen i Norge som ble mest omtalt og sterkest knyttet til kampanjen. Men det er viktig å ha en diskusjon i kjølvannet av metoo. Nemlig om personer det varsles mot helt eller delvis kan havne i et rettstomt rom, fordi prosessen ikke håndteres godt nok. Og om det i realiteten er mulig for en som blir anklaget offentlig - å forsvare seg. Det finnes knapt noen fasit, men vi må tåle en debatt der også denne siden er med, sier Solbrække i pressemeldingen.

KK har vært i kontakt med TV 2, som henviser til det som står i pressemeldingen.

Trond Giske og Haddy Njie ble et par i 2014, og møttes gjennom felles kjente. To år senere ble de foreldre til datteren Maria. Lørdag 1. juni 2019 gifter de seg i Nidarosdomen i Trondheim.

«Vårt lille land»-episoden sendes torsdag 25. april kl. 21.40 på TV 2.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer