Miljøkrisen:

– Det er en tendens til å tro at man må gjøre det perfekt for å gjøre en forskjell

Kan du leve klimavennlig og samtidig ha et liv? Ja, så klart, mener Michael Minter, som her gir deg sine tips til hvilke grep du kan ta.

MILJØ: Jo, du kan leve klimavennlig og samtidig ha et liv. Her er Michael Minter sine beste tips! FOTO: NTB scanpix
MILJØ: Jo, du kan leve klimavennlig og samtidig ha et liv. Her er Michael Minter sine beste tips! FOTO: NTB scanpix Vis mer
Publisert

Hva hvis du er redd for at det ikke nytter ... Hvis vi visste at vi kunne redde planeten fra klimaforandringer ved at vi sluttet å spise storfekjøtt, så ville sikkert de fleste av oss ha gjort det.

Problemet er at vi ikke helt tror at vårt lille «nei, takk» til lørdagsbiffen eller søndagsburgeren har noen betydning. Men det har det, mener Michael Minter fra den grønne tenketanken Concito i Danmark.

– Alt hjelper litt. Det er ingen grunn til å droppe noen tiltak. Men hvis man vil gjøre noe, hjelper det selvfølgelig å vite hva som monner mest, sier han.

Og hvis du så spør ham hvor det monner mest for oss vanlige å sette inn støtet, nevner han ikke overraskende flyturene og storfekjøttet som to områder der vi med fordel kan skjære ned, hvis vi ikke allerede har gjort det. Han påpeker imidlertid at det ikke er det enkelte menneske alene som skal kjempe kampen for klimaet.

– Vi trenger noen teknologiske kvantesprang i kombinasjon med atferdsendringer. Og atferdsendringene må hjelpes på vei med lover og regler fra politikerne og tiltak fra bedrifter, og i tillegg må også atferdsendringene komme fra oss selv.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer