Sandra Lyng

- Det er for lite ærlighet om hvordan det er å få barn

Da Sandra ble mamma til lille Sander, kjente hun både på en avgrunn og en kjærlighet hun ikke hadde forestilt seg.

SANDRA LYNG: – Jeg vet at det er en klisjé, men det er det største jeg har opplevd. Jeg finner ikke noen andre ord, sier Sandra Lyng til KK. FOTO: Astrid Waller
SANDRA LYNG: – Jeg vet at det er en klisjé, men det er det største jeg har opplevd. Jeg finner ikke noen andre ord, sier Sandra Lyng til KK. FOTO: Astrid Waller Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Akkurat nå går jeg med bandasje over puppene, for jeg holder på å slutte å amme. Og det gjør så sjukt vondt!

Der var den. Den Mosjøen-dialekten hele Norge falt for i 2004, og som ligger lagret i vår kollektive hukommelse som stemmen til sekstenårige «Idol»-Sandra, favoritten med det blonde håret, det store smilet og de litt for dype utringningene. Nå har hun ikke bare gått hen og blitt 32 år gammel, i november kom lille Sander til verden.

Og endret naturligvis «alt».

«Sandra Lyng er blitt mamma», sto det på fronten av alle nettavisene, og tusenvis av hjerter og gratulasjoner strømmet inn da hun delte det obligatorisk nyfødtbildet i sosiale medier. Det så ut som pur harmoni og lavmælt babylykke. Men for Sandra var den første tiden alt annet enn det.

– Jeg syntes de første ukene var veldige tøffe. I etterkant ser jeg at jeg nok fikk en mild form for fødselsdepresjon, forteller Sandra da hun møter KK til intervju med Sander på den ene armen og medbrakt bunad på den andre. Sander i pludrehumør, lofotbunaden med krøllete skjorte, som seg hør og bør når du har født en gutt for bare noen måneder siden.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer