Sara Emilie Tandberg:

- Det er fortsatt vondt å se at de drar

Sara Emilie Tandberg (29) og ekssamboeren flyttet fra hverandre for fem måneder siden. Det verste med det er å ikke kunne se barna hver dag.

DELER SAMLIVSBRUDDET: Sara Emilie er kjent for å være en åpen person, og hun deler åpent og ærlig hvordan det er å gå igjennom et samlivsbrudd. Foto: Privat
DELER SAMLIVSBRUDDET: Sara Emilie er kjent for å være en åpen person, og hun deler åpent og ærlig hvordan det er å gå igjennom et samlivsbrudd. Foto: Privat Vis mer
Publisert

Sara Emilie Tandberg (29) er Norges største mammablogger, med 348.000 følgere. Hun har to barn, Liam (6) og Emma (3), sammen med Robin Daldorff Magnussen. Paret valgte å gjøre det slutt for et år siden, og lot TV-kameraene følge dem gjennom bruddet, da de filmet til «Bloggerne».

- Vi ønsket å være åpne for å inspirere andre, og vise at det går an å løse et brudd på en fin måte. Å la TV-kameraene følge med ble veldig naturlig ettersom jeg har den jobben jeg har, og Robin har vært en stor del av det, sier Sara til KK.

ROBIN OG SARA: Paret var sammen i 10 år, før det ble slutt. Foto: Privat
ROBIN OG SARA: Paret var sammen i 10 år, før det ble slutt. Foto: Privat Vis mer

Paret ble enige om å ikke fortelle noen om bruddet før de hadde sagt det til barna. Robin fant en leilighet han ønsket å kjøpe, men den var ikke innflytningsklar før om syv måneder.

- Jeg sa at det gikk fint for min del. Vi hadde bodd sammen i 10 år, så jeg tenkte at vi ville klare syv måneder til, sier Sara.

Da det nærmet seg flytting, fikk barna vite at de skulle gå fra hverandre. På «Bloggerne» får man se at Sara og Robin hjelper hverandre med flytteprosessen, og opprettholder en god tone hele veien. Det er det ikke alle som klarer.

- Det er dessverre mange som går fra hverandre, som ikke får en like god opplevelse som oss. Jeg kjenner til flere som ikke engang kan samle hele familien når de skal ha barnedåp for eksempel, på grunn av vanskelige brudd. Det er veldig sårt og trist.

Årsaken til bruddet

- Hva er grunnen til at dere valgte å gjøre det slutt?

- Det er ikke én spesiell grunn – det er flere. Vi møttes da vi var 18 og 19 år gamle, så vi var veldig unge. Det er fint å bo med vennen sin, men jeg tror at de fleste har behov for å kunne bo med noen man har mer romantiske følelser for. Vi har bare vokst fra hverandre, rett og slett, sier Sara.

VOKST FRA HVERANDRE: Sara forteller at årsakene til bruddet var mange, men hovedårsaken er at de har vokst fra hverandre. Foto: Privat
VOKST FRA HVERANDRE: Sara forteller at årsakene til bruddet var mange, men hovedårsaken er at de har vokst fra hverandre. Foto: Privat Vis mer

Begge to var enige i avgjørelsen, noe som bidro til at bruddet ble lite dramatisk.

- Vi hadde havnet i en ond sirkel, hvor vi gjorde mye på hver vår kant, og aldri prioriterte forholdet. Vi kranglet ikke mye, men jeg tror at barna merker at ting endrer seg mye raskere enn vi selv tror. De så at det ikke var like mye kjærlighet mellom oss – at vi ikke flørta og kyssa hverandre lenger. Og det er jo ikke riktig det heller.

Til slutt fant Sara og Robin ut at de kun var sammen fordi det var trygt og enkelt, med tanke på hus, økonomi og barn.

- Det tøffeste var å gå med den dårlige samvittigheten. Jeg hadde ikke noe mer å gi, jeg var ferdig med å prøve. Vi hadde prøvd så lenge – det var ikke noe mer å hente. Da er det mer fornuftig å avslutte, før man begynner å krangle, eller risikerer utroskap. Det er bedre å gi seg mens leken er god.

Godt samarbeid

Sara forteller at hun er veldig fornøyd med støttesystemet vi har i Norge, hvor man kan få hjelp om man går gjennom et samlivsbrudd.

- Jeg håper at de som ikke kommuniserer så bra med eksen sin, velger å oppsøke hjelp. Det er så mange flinke folk som kan hjelpe til med å finne løsninger. Det er ingenting som er bedre for barna, enn å ha foreldre som klarer å opprettholde en god tone.

- Er du og Robin like gode venner i dag?

- Ja, det er vi. Jeg tror mye av grunnen til det, er fordi vi hadde ganske lik innstilling – vi ønsket å få det til å fungere. Men jeg skal være ærlig og si at det ikke har vært lekende lett. Vi har hatt våre utfordringer og uenigheter, og begge har svelget noen kameler. Men vi har vært flinke til å samarbeide, sier hun.

GODE VENNER: Sara og Robin er fortsatt gode venner, selv om det er slutt. Foto: Privat
GODE VENNER: Sara og Robin er fortsatt gode venner, selv om det er slutt. Foto: Privat Vis mer

Tøft å ikke se barna hver dag

Nå er det fem måneder siden Robin flyttet ut, noe som ble veldig tøft for Sara. Plutselig var hun alene. På grunn av praktiske årsaker, har Sara barna to uker av gangen, mens Robin har barna én uke.

- Det tøffeste med bruddet, er å ikke se barna hver dag. Jeg savner dem så mye den uken de er hos Robin. Det er uvant å ikke ha kontroll over hva de har på seg, hva de har i matpakka, og om de har fått med seg riktig utetøy… det er ikke sånn at Robin ikke klarer det, men jeg har alltid gjort det, og jeg er så vant til å ha den kontrollen, sier hun med et smil.

Mange synes det er deilig med litt barnefri iblant, men Sara har aldri kjent noe særlig på det behovet.

- Jeg vil helst være med barna hele tiden. Det er fortsatt vondt å se at de drar.

SAMMEN MED BARNA: Sara Emilie vil helst tilbringe så mye tid med barna som mulig. Foto: Privat
SAMMEN MED BARNA: Sara Emilie vil helst tilbringe så mye tid med barna som mulig. Foto: Privat Vis mer

Åpen for å møte en ny

- Hva tenker du om å møte en ny mann?

- Jeg er jo egentlig klar for å møte noen. Det er ikke så lenge siden Robin flyttet ut, men jeg tror at folk glemmer at det har vært slutt mellom oss i et år nå. Så jeg er følelsesmessig åpen for å date, men samtidig er det deilig å ikke ha noen mann akkurat nå, sier Sara, og ler godt, før hun tar ordet igjen:

- Akkurat nå virker det bare veldig styrete. Det så mye som har endret seg siden jeg var singel sist – jeg er ikke vant til å bruke Tinder eller flørte på snapchat. Det er jo en helt ny verden! Jeg har ikke satt meg inn i det ennå.

Sara beskriver seg selv som en skikkelig kjærestejente, og hun har vært i et forhold så å si hele tiden fra hun var 14 år gammel.

- Det er nesten rart at jeg trives som singel, for jeg er ikke vant til det. Men nå kjenner jeg at det er deilig å bo alene. Og det er ikke bare-bare å bli en del av dette kaoset, sier hun, og sikter til livet hun lever.

- Litt skummelt

Sara er kjent for å være åpen og dele virkeligheten slik den er, og hun har blant annet blitt hyllet for å dele ufiltrerte bilder av mammakroppen.

- Det er litt skummelt at man kan finne ut veldig mye om meg bare ved å google. Det gjør nok at jeg blir litt mer skeptisk til folk generelt, innrømmer hun.

DELER VIRKELIGHETEN: Sara hylles for å dele bilder som viser den ekte mammakroppen. Foto: Privat
DELER VIRKELIGHETEN: Sara hylles for å dele bilder som viser den ekte mammakroppen. Foto: Privat Vis mer

Sara har vært åpen om at hun ønsket å få flere barn med Robin, men han var fornøyd med to barn. Det var også en av årsakene til at det ble slutt.

- Akkurat nå er tanken på å få barn med en ny mann litt skummel. Men jeg er åpen for det meste – enten jeg møter noen som har barn, vil ha barn, eller ikke vil ha egne barn. Jeg må se hva som føles riktig, om jeg havner i en slik situasjon, sier hun.

Til info: Ekssamboer Robin har lest og godkjent teksten.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer