Frivillig barnløs:

- Det er helt vanvittig hva folk sier til meg

Kristin Gjelsvik så for seg at hun skulle få lyst på barn en dag. Nå er hun 31 år, og lysten på barn har aldri vært mindre. Og det er det mange som reagerer på.

FRIVILLIG BARNLØS: Kristin Gjelsvik hadde sett for seg å få barn i en alder av 24. Prosjekt barn ble utsatt, igjen og igjen, for ønsket har aldri kommet. FOTO: Ida Bergersen
FRIVILLIG BARNLØS: Kristin Gjelsvik hadde sett for seg å få barn i en alder av 24. Prosjekt barn ble utsatt, igjen og igjen, for ønsket har aldri kommet. FOTO: Ida Bergersen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

«Hæ, vil du ikke ha barn? Hva er galt med deg?», er kommentarer blogger og tv-personlighet Kristin Gjelsvik (31), får slengt etter seg. Hun er lei av å få spørsmål om hvorfor hun ikke vil ha barn.

– Vi blir oppdratt til å tro at barn er meningen med livet. Mor, far og barn - selve kjernefamilien. Jeg lekte jo alltid foreldre og barn med barbiedukkene mine. Og da jeg spilte sims, noe jeg fortsatt gjør i smug, fikk simmene mine alltid barn, det var jo så spennende. Men nå som jeg er voksen, tiltaler det meg ikke i det hele tatt.

Kristin forklarer at hun alltid har ventet på at følelsen skal komme; lysten på barn. Hun begynte å planlegge i tenårene. Når hun ble 24 år skulle hun få barn. Det ble utsatt, igjen og igjen. Nå er hun snart 32 år og lysten på barn har aldri vært mindre.

– Like før jeg ble 30 år begynte jeg for alvor å tenke over det, og bli bevisst på at barn ikke er noe jeg har lyst på. Samtidig tenkte jeg at det var litt rart, fordi det ikke er normalt. Det er jo ikke slik en kvinne skal føle det. Derfor er det så viktig å snakke om frivillig barnløshet – man må ikke ha en «gyldig grunn» for ikke å ha et ønske om barn, sier hun og fortsetter:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer