Birgit og Christine:

- Det er ikke mange du får bli lam sammen med

Hvordan er det å dra på fylla i rullestol for første gang? Birgit og Christine deler noen helt spesielle erfaringer sammen.

SPESIELT VENNSKAP: “Hei hei, hvem er du som ligger i den stripete skjorta?” tenkte Birgit Skarstein (31) for seg selv første gangen hun møtte Christine Utne (32) på Sunnaas sykehus. Samtidig visste hun at de allerede delte et helt spesielt fellesskap. FOTO: Astrid Waller
SPESIELT VENNSKAP: “Hei hei, hvem er du som ligger i den stripete skjorta?” tenkte Birgit Skarstein (31) for seg selv første gangen hun møtte Christine Utne (32) på Sunnaas sykehus. Samtidig visste hun at de allerede delte et helt spesielt fellesskap. FOTO: Astrid Waller Vis mer
Publisert

Hva er egentlig oddsen for at to jenter i samme krets, med bare en dags mellomrom, blir lamme fra livet og ned?

En septemberdag i 2009, ni måneder etter et hopp ned i havet i Malaysia, en nesten avrevet ankel og en kjøttspisende bakterie som holdt på å ta livet av henne, var det en norsk sykehustabbe som skulle gjøre Birgit lam fra livet og ned, da epiduralbedøvelsen ikke gikk ut av kroppen, under det som skulle være den siste operasjonen av beinet. Som for å toppe det hele ble hun også smittet av svineinfluensa, og måtte ligge i flere uker på isolat på Rikshospitalet.

Det var her hun lå, 20 år gammel, da hun fikk høre at Christine, dagen etter at hun selv hadde blitt lam, hadde blitt fraktet med luftambulanse til Ullevål sykehus, der hun nå lå i koma med livstruende skader.

Birgit beskriver seg som temmelig pjusk da hun også etter å gjennomlevd svineinfluensaen, kunne dra videre til Sunnaas sykehus for å starte gjenopptreningen. Hun hadde rukket å være der noen uker, da hun fikk høre at Christine hadde kommet til seg selv igjen - men blitt lam fra livet og ned hun også.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer