Minihus:

- Det er ikke plass til noen kjæreste her

Maria bor på 16 kvm. Hun stortrives, men er klar på at boformen ikke passer for alle.

FOTO: Astrid Waller
FOTO: Astrid Waller Vis mer
Publisert

– En liten byleilighet er ikke noe for meg, jeg vil bo på landet. Men uten egenkapital får jeg ikke boliglån, sier Maria Lønnemo (32), som har bodd mange steder i inn- og utland.

– Jeg brukte mye tid på research, og er superfornøyd med løsningen jeg endte opp med. Jeg har alltid gått mine egne veier, og klima og bærekraft er veldig viktig for meg. Her lever jeg i pakt med naturen, akkurat slik jeg ønsker.

KK besøker Maria i hennes bittelille hus, godt utpå landet på Romerike. Utsikten er formidabel og Maria stortrives.

– Det gjelder å prioritere ut fra egne behov og ønsker. I tillegg til et ønske om å gjøre en innsats for å ta vare på kloden vår, er jeg opptatt av at boligen må være praktisk og ha en viss komfort, sier Maria.

– Plass til kombinert vaskemaskin/tørketrommel og oppvaskmaskin, og ikke minst god skapplass, var noen av mine kriterier.

Inspirert av earthship

Inntil Maria var fem år, bodde hun i blokk, senere ble det hus på Romerike. Mens søsteren syntes det var helt greit å flytte i leilighet som voksen, var det utenkelig for Maria. Hun forteller om en støttende familie, som er vant til at Maria tenker alternativt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer