Prinsesse Märtha Louise:

– Det er litt artig, for den sekseren var egentlig ikke til Ari i det hele tatt!

«Alle» trodde terningen på Märthas kjole var en hyllest til den da ferske forfatterkjæresten. Det var derimot noe helt annet som symboliserte Ari Behn på den berømte kjolen!

PRINESSE MÄRTHA LOUISE: – Jeg er veldig takknemlig, sier prinsesse Märtha Louise om å bli kåret til Norges best kledde kvinne. Her i kjole fra Kristins Brudesalong. Foto: Åsa Tällgård, styling: Afaf Ali, sminke: Jan Thomas, hår: Christopher Mørch Husby.
PRINESSE MÄRTHA LOUISE: – Jeg er veldig takknemlig, sier prinsesse Märtha Louise om å bli kåret til Norges best kledde kvinne. Her i kjole fra Kristins Brudesalong. Foto: Åsa Tällgård, styling: Afaf Ali, sminke: Jan Thomas, hår: Christopher Mørch Husby. Vis mer
Publisert

Prinsesse Märtha Louise (51) lener seg lett tilbake med lukkede øyne. Hun er blitt plassert på en stol foran baderomsspeilet i Nobelsuiten på Grand Hotel i Oslo. Det er kjendisstylist Jan Thomas (55) som skal sminke henne.

De siste måneders mediestorm har satt sitt preg på prinsessen. Hun er sliten. Det erkjenner hun selv.

– Det er noen spesielle dager, det er det, sier Märtha.

Jan Thomas står i spissen for juryen som har kåret henne til «Årets best kledde kvinne». I anledning prisen har vi funnet fram bilder fra noen av prinsessens mote-øyeblikk gjennom årenes løp.

Barna ler seg i hjel av konfirmasjonskjolen

For det er ikke til å stikke under stol at Märthas klesstil, som hun selv sier det, har vært gjennom en berg-og-dal-bane av opp- og nedturer helt siden barndommen av.

Jeg tar fram A4-arket med det staselige familieportrettet som ble tatt på Slottet i anledning prinsessens konfirmasjon i 1986. På bildet er hun 14 år, men hun ser en smule eldre ut.

Konfirmanten er omringet av sin aller nærmeste familie: lillebroren, prins Haakon, med et sjarmerende, barnaktig smil, pappa, kronprins Harald, stående ved datterens side, og mamma, kronprinsesse Sonja, sittende på en stol foran mann og barn. To stolte foreldre. To pertentlige barn.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer