Fitness

- Det er nå eller aldri!

26 år gammel stilte Henriette i sin første kroppsbyggingskonkurranse. 20 år etter gjorde hun det igjen.

LIKE FØR: En siste pep-talk fra en av coachene ved Haralds Gym, Ove Bekkevold, før det bærer ut på scenen.  Foto: Hanne Bernhardsen Nordvåg
LIKE FØR: En siste pep-talk fra en av coachene ved Haralds Gym, Ove Bekkevold, før det bærer ut på scenen. Foto: Hanne Bernhardsen Nordvåg Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De siste årene har et bevisst forhold til trening og diett blitt mer og mer dagligdags for mange av oss, men de menneskene man finner i kroppsbygging- og fitnesskonkurransen Oslo Grand Prix – som gikk av stabelen 1. april – er en gjeng som har dratt det enda noen hakk videre. (PSST! Fikk du med deg denne saken om bikinifitness-utøveren Kristina?)

De har brukt de siste månedene på å perfeksjonere kroppene sine. Treningsregimet har vært skreddersydd, og det samme har dietten. Ikke et gram overlates til tilfeldighetene når man skal gjøre sin kropp om til noe som nærmest ligner en skulptur.

– Men det som er viktig å huske på er at de som driver med denne sporten er helt vanlige mennesker. Vi har bare en litt uvanlig lidenskap, sier utøver Henriette Ottesen (46). 

Henriette jobber til daglig som personlig trener på Myrens Sportssenter i Oslo, men akkurat dagene rundt konkurransen er det lidenskapen for kroppsbygging som får mest plass – en lidenskap som begynte å utvikle seg allerede da hun var tenåring.

– Bilder av Arnold Schwarzenegger og andre aktive kroppsbyggere på 70- og 80-tallet imponerte meg veldig, forteller hun.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer