Lena Endre:

- Det er noe fint med å få eldes på en verdig måte

Skuespiller Lena Endre har sluttet å farge håret, og hun gjør alt hun kan for ikke å fikse på utseendet med sprøyter og operasjoner.

– Hva er en influenser? Hva i all verden er det for en slags metaverden? Jeg synes faktisk det er ganske ekkelt. Alt handler om forbruk og overflate, sier Lena Endre. FOTO: Rickard L. Eriksson
– Hva er en influenser? Hva i all verden er det for en slags metaverden? Jeg synes faktisk det er ganske ekkelt. Alt handler om forbruk og overflate, sier Lena Endre. FOTO: Rickard L. Eriksson Vis mer
Publisert

Høsten 2013: Hun var på vei til Barentshavet utenfor Nord-Norge for å gå om bord i miljøorganisasjonen Greenpeaces største skip, «Esperanza». Hun skulle følge noen klimaforskere på båten og hadde sjøfartsbevis, reisesyketabletter og en hel haug med strikkegensere i bagasjen da hun ble stoppet i siste sekund. Like etterpå ble skipet stormet av russiske militære.

– Alle om bord ble kastet i arresten i Russland, og noen av dem ble sittende i flere måneder. I det tilfellet var jeg glad for at jeg ikke rakk å komme meg om bord, sier skuespiller Lena Endre.

Men noe var blitt tent inne i henne. En flamme som ble enda mer intens da hun dro til det arktiske området i Kiruna og fikk møte urbefolkninger fra hele verden som kjempet imot det samme: olje på jord og i hav, deformerte fisker og selskap som fraskrev seg alt ansvar.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er arkivert, hvis du ønsker å lese denne så må du logge deg inn med en aID konto først.

Det koster ingenting, men det hjelper oss med å tilby deg en bedre leseropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer