Russetid

– Det er så høy status å ha russebuss at det gir noen gutter makt til å oppføre seg på en dårlig måte

Russeguttenes «søknadsskjema» vekker sterke reaksjoner, men slike spørsmål er slett ikke noe nytt forteller ungdom KK har snakket med.

RUSSENS SØKNADSSKJEMA: For å få sitte på med russebussen måtte jentene blant annet svare på hvor seksuelt erfarne de var og hvor mye de veide. FOTO: Stian Lysberg Solum/NTB Scanpix
RUSSENS SØKNADSSKJEMA: For å få sitte på med russebussen måtte jentene blant annet svare på hvor seksuelt erfarne de var og hvor mye de veide. FOTO: Stian Lysberg Solum/NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Et «søknadsskjema» laget av russ i Porsgrunn har vakt sterke reaksjoner. Skjemaet, som ifølge Telemarksavisa ble hengt oppi kantinen ved Porsgrunn videregående skole, rettet seg mot jenter som ønsket å sitte på med en russebuss.

For å få sitte på med bussen blir ungdommene bedt om svare på hvor mye de veier og om de har seksuell erfaring. «Jomfru», «moderat» og «erfaren» er svaralternativene.

Russepresident Henry Hansen sier til Dagbladet at stuntet er «helt uakseptabelt» og at det hele er en flau sak for Porsgrunn-russen.

– Men jeg har hørt andre si at de etterliknet tidligere spøker. Det hele startet jo som interne vitser, hvor noen alltid skal dra det litt lenger og hvor dette ble resultatet. Søknadsskjemaet hang oppe i fem minutter før det ble tatt ned igjen, fordi de skjønte at det var feil og de har i ettertid også beklaget hendelsen, sier han.

Ble spurt om de var villige til å strippe

Skjemaet var muligens ment som en spøk blant Porsgrunn-russen, men ifølge ungdom KK har snakket med er det å måtte svare på denne typen spørsmål for å få «rulle med russebusser» slett ikke noe nytt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer